WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

WeAreSailing - Item gefilterd op datum: maandag, 20 juni 2016
maandag, 20 juni 2016 09:15

Een dag niet geleefd

Neiafu, Vava’u archipel, Tonga

De lekkage blijft ons dwars zitten. Als het weer richting Tonga in ons voordeel is, vertrekken we dan ook meteen. We hijsen de zeilen. Het tempo zit er al snel goed in. Twee nachten en dan is de klus geklaard.

Het ritme aan boord is routine geworden. Na een paar uur zeg ik standaard: ‘Och, kon ik de golven maar stoppen.’ Waarop Bert steevast antwoordt met: ‘Dat zou een mooie titel zijn voor een boek.’ Daar denk ik dan heel kort over na om vervolgens weer te concluderen dat dit echt geen goed idee is.

Daar kom ik op terug als op de tweede dag, tijdens de bereiding van het avondeten, de kostbare en sappige tomaatjes uit Niue kapot slaan op de kombuisvloer. Met dank aan de golven. Ik vloek, huil en wring me vervolgens in allerlei bochten om de zooi op te ruimen. Voor Bert verwarm ik de inhoud van een blik met Ierse stoofschotel. Na het eten daarvan gaat hij spontaan over zijn nek. Al bij al een dag die je graag zou willen vergeten.

Als ik een paar uur later het logboek invul blijkt dat dit echt kan. Vandaag hebben we niet geleefd. Deze dag bestaat niet. We hebben de datumgrens overschreden en een dag overgeslagen.

De stemming is opperbest als we aankomen in Tonga.   

Gepubliceerd in Dagboeken
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Item gefilterd op datum: maandag, 20 juni 2016