WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

WeAreSailing - Item gefilterd op datum: maandag, 28 maart 2016
maandag, 28 maart 2016 00:00

De Eerste Dagen

Raiatea, Frans Polynesië

Vliegen vinden we afzien. Zeker als je ruim 24 uur in de lucht moet doorbrengen en op de valreep hoort over de verschrikkelijke aanslagen in Brussel. Gelukkig brengen vrienden ons naar Schiphol. Ze zorgen voor de nodige afleiding en geven nog wat surprises, in een envelop, mee voor onze verjaardagen. Ik stop ze in mijn propvolle en loodzware incheckbagage; hoofdzakelijk bestaande uit verstagingen, een dynamo en een toplicht. 

Ons verstand gaat op nul. Bij aankomst in Papeete (Tahiti) kijken we terug op een voorspoedige reis. Ook onze bagage is goed aangekomen.

We komen meteen in nautische sferen. Vanuit onze hotelkamer kijken we uit op de nieuwe marina in het centrum van de stad. We tellen vijftien boten die behoorlijk rollen op de binnenkomende oceaangolven. Om die reden zal het wel nooit druk worden in de marina. De romantiek van het aankomen op Tahiti, na een lange zeilreis, is nu ook verdwenen. Vroeger kon je langs de stadskade liggen en zag je de ratten over de kademuren lopen. ‘Dat was pas het echte werk’, zeggen we tegen elkaar als we op een terras ons eerste Hinano biertje drinken.

Na een dag Papeete stappen we in een vliegtuigje naar het eiland Raiatea. Hier staat Luna Azul op een drassig veld. Ze staat geparkeerd voor het hek. Kortom in de startblokken voor een snelle tewaterlating na de paasdagen.

We nemen tijdelijk onze intrek in een ‘bungalow’. Tussen de scharrelende kippen en hanen wennen we langzaam aan de vochtige warmte. Terwijl Bert alle technische voorbereiding treft voor de bevrijding van Luna Azul, tik ik ondere andere eitjes met de buurvrouw. Ik kan namelijk nog niet aan boord omdat Bert ruimte nodig heeft voor zijn klussen.

Als alle zware spullen in mijn bagage door Bert zijn meegenomen, zie ik tot mijn ontsteltenis dat zijn verjaardagsenvelop is opengerukt. Na een grondige inspectie verbaast me dat niet door dit opschrift: ‘Open op 11 september’. Daar kan Bert niets aan doen. Hij is gewoon jarig op die dag. De ‘onverlaat’ die in de envelop heeft gekeken is zich in ieder geval, net als ik, rot geschrokken. Goede grap van onze vrienden. Ik verheug me nu al op de dag dat Bert mag kijken. Aardig trouwens dat de inhoud intact is gebleven.

Nog 24 uur te gaan. Dan mag Luza Azul weer in het water van de Stille Oceaan.

Onderweg naar Australie_1 Onderweg naar Australie_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_3

Gepubliceerd in Dagboeken
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Item gefilterd op datum: maandag, 28 maart 2016