WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

WeAreSailing - Item gefilterd op datum: september 2015
woensdag, 30 september 2015 10:00

Tahiti – Utrecht

Utrecht, Nederland

Luna Azul staat geparkeerd op het droge in Raiatea. Echt droog zal ze het waarschijnlijk niet houden omdat het regenseizoen in aantocht is. We hebben voor zes maanden afscheid genomen en ook min of meer van Frans Polynesië. Bij onze terugkomst in maart 2016 gaan we nog één keer naar Bora Bora voor het uitklaren en daarna naar het laatste eiland dat we hier zullen bezoeken: Maupiti.

Vervolgens hopen we koers te zetten naar Sydney in Australië. Als alles naar wens verloopt, gaat daar een lang gekoesterde wens in vervulling. De jaarwisseling 2016-2017 vieren terwijl we voor anker liggen onder (of in de buurt van) de Harbour Bridge.

Maar nu eerst weer wennen aan Nederland. We wonen tijdelijk in Utrecht. Tussen de bedrijven door zullen we ons af en toe melden op deze pagina of op Twitter.

Bedankt voor alle reacties die we de afgelopen maanden mochten ontvangen!

SEA YOU

Gepubliceerd in Dagboeken
zondag, 27 september 2015 21:40

Vulkanen, kliffen en rotsen

Hanga Roa, Paaseiland, Chili

Paaseiland heeft ongeveer dezelfde grootte als Texel, maar lijkt er niet op. Het eiland heeft meer weg van Ierland. Dat komt vooral door de kliffen, rotsen en het lokaal gebrouwen bier Mahina.

De 6000 inwoners wonen bijna allemaal in het hoofdstadje Hanga Roa. Naast de Moai beelden heeft Paaseiland drie spannende vulkanen. Rano Kau is een uitgedoofde vulkaankrater van 200 meter diep. Hier zijn ook een aantal stenen hutten te zien van het heiligdom Orongo dat bekend geworden is door de Vogelman. Iedere lente zwommen mannen naar het kleine rotseiland Motu Nui, om eieren van een zeevogel te zoeken. Wie als eerste een ei onbeschadigd naar Orongo bracht werd uitverkoren tot Vogelman en had bijzondere voorrechten.

Frans Polynesie 2015_115 Frans Polynesie 2015_116 Frans Polynesie 2015_117

Deze Vogelman nam een belangrijke plaats in en had veel invloed. Waarschijnlijk is hij er de oorzaak van dat de bevolking de Moai beelden, gemaakt uit vulkanisch gesteente, heeft neergehaald omdat hun oude geloof tot een dieptepunt was gedaald. De hoofden en rompen liggen onder andere op het terrein Vinapu. Daar staat ook de enige vrouwelijke Moai. Haar rode hoedje ligt iets verderop. Of is het haar rode haardos? De meningen hierover zijn verdeeld. De meeste beelden die in volle glorie rechtop staan zijn gerestaureerd.  

Frans Polynesie 2015_119 Frans Polynesie 2015_121 Frans Polynesie 2015_120

In het museum hangen prenten die een beeld geven van het maken van de Moai. Daar is ook te zien hoe de ontdekkingsreizigers aan land kwamen in de baai van Anakena.  

Frans Polynesie 2015_113 Frans Polynesie 2015_112 Frans Polynesie 2015_107

Grotten, rotstekeningen, overlast van schapen, paarden, ontbossing, zeldzame kruiden, kapitein Cook, epidemieën, Peruaanse slavenhandelaren, rooms-katholieke missionarissen en de annexatie door Chili. Dit is slechts een kleine greep uit de bewogen geschiedenis van Paaseiland.  Je kunt er eindeloos over praten, zeker bij een voortreffelijk glas Chileense wijn waarmee we ons bezoek afsluiten. We hadden het niet willen missen.

Frans Polynesie 2015_106 Frans Polynesie 2015_108 Frans Polynesie 2015_110 Frans Polynesie 2015_111 Frans Polynesie 2015_114 Frans Polynesie 2015_118

 

Gepubliceerd in Dagboeken
zondag, 20 september 2015 03:50

In de Ban van Paaseiland

Hanga Roa, Paaseiland, Chili

We zijn op Paaseiland!

Rapa Nui, zoals het eiland eigenlijk heet, ligt 4000 km van Tahiti en 4000 km van Chili en is daarmee een van de meest afgelegen eilanden van de wereld. De Hollandse admiraal Jacob Roggeveen heeft het eiland in 1722 officieel ontdekt. Omdat het die dag Pasen is, krijgt het eiland de naam Paaseiland.  De aankomst van Roggeveen is niet iets waar we trots op kunnen zijn. Hij maakt veel slachtoffers onder de eilandbevolking. Tot onze verbazing spreken ze hier over een ongelukje waar de geschrokken Jacob echt niets aan kon doen.  

Paaseiland is bekend door de mysterieuze beelden: Moai. De oudste exemplaren zijn rond het jaar 800 ontstaan. Ze zijn ongelooflijk indrukwekkend. Rijen van de beelden staan opgesteld op afgevlakte plaatsen dicht bij de zee. Het zijn beeltenissen van overledenen. De ogen ‘kijken’ naar het land zodat ze de nabestaanden bescherming kunnen bieden. Het maken van de beelden moet een gigantische klus zijn geweest. De grootste Moai weegt bijvoorbeeld 74 ton.

Een bezoek aan Paaseiland is een ware ontdekkingstocht omdat er over de oorspronkelijke bewoners nog veel onbekend is. De komende dagen duiken we in de fascinerende, schokkende en wonderbaarlijke geschiedenis van Rapa Nui. We zijn in de ban van Paaseiland.

De aanloop naar Paaseiland was overigens niet gemakkelijk. Het vliegtuig loopt door stakingen in Chili forse vertragingen op. Midden in de nacht komen we aan in een verlaten pension waar niemand rekent op onze komst. En dat terwijl we gereserveerd hebben. Met onze bagage baggeren we over onverharde wegen op zoek naar een ander onderkomen. Later op de dag, als we in een hotel zijn, worden we geëvacueerd naar het vliegveld. Deze plaats is, als je de vulkanen niet meerekent, het hoogste punt van het eiland. Door de aardbeving in Chili is de dreiging van een naderende tsunami erg groot. Gelukkig loopt het met een sisser af.

Frans Polynesie 2015_100 Frans Polynesie 2015_101 Frans Polynesie 2015_102 Frans Polynesie 2015_103 Frans Polynesie 2015_104 Frans Polynesie 2015_105

 

Gepubliceerd in Dagboeken
vrijdag, 04 september 2015 23:00

‘Bootschappers’ van Slecht Weer

Vaiaau, Raiatea, Frans Polynesië

Onze nieuwe buren zitten behoorlijk in de problemen. Ze willen naar Tonga, maar vertrekken lukt niet door de foute wind. De twee opstappers, die speciaal voor deze trip van tien dagen, zijn overgevlogen worden ongeduldig bij het voorbij gaan van de dagen. Ze tellen er nog slechts zestien en dan verloopt hun vliegticket terug naar huis. Daarnaast hopen ze, waarschijnlijk tegen beter weten in, nog steeds op een korte Tongavakantie.

Buurvrouw Ann, aan boord belast met het weer, vraagt of wij beschikken over het laatste weerbericht omdat ze zelf geen mail meer kan ophalen via de radio. We kunnen er niet omheen draaien en vertellen dat ze nu, en in de komende week, een zwaar stormgebied tegemoet zullen zeilen. De opstappers verbleken. Ze geloven er niets van en gaan op zoek naar internet. We hopen –als ze al internet vinden- dat ze beter nieuws krijgen. Zelf hebben we er een hard hoofd in. De afbeeldingen bij de weerberichten zijn schokkend.

Op verzoek van Ann brengen we dagelijks een stick met actuele weerberichten die we via de radio ontvangen. We onthouden ons van commentaar. De opstappers kunnen ons, zonder woorden, al schieten. Ze hebben nog maar twaalf dagen. De sfeer aan boord is om te snijden. Ook wij beginnen ons onprettig te voelen. Ongewild zijn we ‘Bootschappers’ van slecht weer.

De omstandigheden in de baai worden steeds slechter door een sterk toenemende wind en zware regenbuien. We moeten weg en nemen afscheid van Ann en crew. Het opstappers dilemma blijft ons bezighouden. Het is altijd handig om met meer crew aan een oversteek te beginnen. Met twee personen ben je kwetsbaar. Uiteindelijk komen we voor de zoveelste keer tot de terugkerende conclusie. Voor ons staat als een paal boven water dat een eventuele opstapper aan boord van Luna Azul over een zee van tijd moet beschikken. Haastige spoed is zelden goed.

Inmiddels heeft Ann laten weten dat de radiomail weer werkt, ze bedankt ons voor de samenwerking. In perfect vaarwater zijn ze onderweg naar Tonga. Dit nieuws neemt onze ongerustheid weg. Minder positief is het voor de opstappers. Ze zitten in de mindagen. Het vliegtuig ‘Back Home’ is allang vertrokken.

Ook wij hebben dit jaar veel vertragingen door het weer opgelopen, wellicht een gevolg van het ‘El Nino’ jaar?

Frans Polynesie 2015_98 Frans Polynesie 2015_99

Gepubliceerd in Dagboeken
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Item gefilterd op datum: september 2015