WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 16 oktober 2013 18:32

Herfstvakantie

La Paz, Baja California, Mexico

Een bezoek aan British Columbia (BC) in Canada staat al heel lang op ons verlanglijstje. Dat zouden we heel graag met Luna Azul willen doen. Maar dat kan niet omdat we een andere zeilroute hebben gekozen. Afscheid nemen van cruisers die we onderweg ontmoeten is vaak definitief. Gelukkig zijn er uitzonderingen. De Canadezen Sunny en Simon, waarmee we kennis maakten in Costa Rica, nodigen ons uit voor een herfstvakantie op Vancouvereiland. Hun wereldomzwerving op de boot Seascape is geëindigd. Ze hebben een huis gekocht in de buurt van Victoria. Dat willen we natuurlijk zien. We vertrekken by plane.

Dagboeken (niet in Beeld)_1 Dagboeken (niet in Beeld)_2 Dagboeken (niet in Beeld)_3

BC heeft de meest westelijke ligging van alle Canadese provincies. De hoofdstad is de stad Victoria. De grootste stad is Vancouver op het vasteland. De natuur is er overweldigend. De regen ook. Daar hebben we echter niets van gemerkt. Overdag schijnt de zon uitbundig en in de nacht valt de regen. De dagtemperatuur van 13 graden weerstaan we probleemloos vanwege de Mexicaanse hitte in ons lijf.

Dagboeken (niet in Beeld)_4 Dagboeken (niet in Beeld)_5 Dagboeken (niet in Beeld)_6

De Seascape-crew trakteert ons op een fantastische ontdekkingstocht. We bezoeken nationale parken en Vancouver, gaan op zoek naar de Zwarte Beer, drinken lokaal gebrouwen bier, eten zalm, worden uitgenodigd voor een thanksgiving-diner bij vrienden, maken een tocht met Seascape en genieten van hun mooie houten huis met uitzicht over het water.

Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_3

Dagboeken (Niet in Beeld)_4 Dagboeken (Niet in Beeld)_5 Dagboeken (Niet in Beeld)_2

Dagboeken (Niet in Beeld)_3 Dagboeken (Niet in Beeld)_4 Dagboeken (Niet in Beeld)_5

Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_3 Dagboenen (Niet in Beeld)_2

En nu, terug in La Paz, zitten we met de gebakken peren. British Columbia heeft zo’n diepe indruk gemaakt dat we er zeilend naar toe willen. Dat lijkt onmogelijk. Een blik op het komend vaarschema biedt gelukkig mogelijkheden als straks Hawaii aan de horizon gloort.

Dagboenen (Niet in Beeld)_4 Dagboenen (Niet in Beeld)_5 Dagboeken (Niet in Beeld)_2

 

Meer in deze categorie: « VlaggetjesDag Stekels en Prikkels »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Herfstvakantie