WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 29 mei 2013 16:06

Water

La Paz, Baja California, Mexico

Het leven in een woestijnklimaat heeft veel voordelen: alle dagen zon, een blauwe lucht en nooit regen. Dat laatste hebben we in ieder geval nog niet meegemaakt. Wat ons betreft is er maar één echt nadeel. In de zon zitten is wel erg HOT.

De Paceños, zo heten de inwoners van La Paz, kennen er nog één. Ze maken zich druk over de wateraanvoer. Ik hoor voor het eerst over een dreigend waterprobleem tijdens de maandelijkse Ladies Lunchon: een internationaal (lunch)vrouwennetwerk. Later zie ik watertankwagens staan voor restaurants. Dan zal er toch echt iets aan de hand zijn. Uit navraag blijkt dat er een weekend lang geen water wordt geleverd. Hoe zit het eigenlijk met onze voorraad in La Casa?

Van de verhuurder horen we dat er in de garage een watertank zit. Als je het luik opent kijk je inderdaad in een tank. Een zwart balletje geeft aan hoeveel voorraad er is. We maken ons niet ongerust over de inhoud. Zeker niet nu we weten dat de tank 6000 liter water kan bevatten. Daar kunnen we een jaar mee vooruit. Op Luna Azul doen we gemakkelijk twee maanden met 600 liter.

Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_3 Dagboeken (Niet in Beeld)_1

We besluiten daarom om een prille groenstrook in onze straat te bewateren. Dat doen we in overleg met een bewoner. Zij neemt regelmatig dit soort projecten voor haar rekening. We helpen graag. De plantjes hebben nog een lange weg te gaan.

Er is weer volop water. De tanks zijn vol, planten en bloemen krijgen water, het zwembad van de buren wordt gevuld en de fontein voor de kathedraal spuit opnieuw vrolijk. Op een terras geef ik een ober het advies om in tijden van nood af te wassen met zout water. Daarvan is er toch genoeg in La Paz. Natuurlijk proef je dat wel vertel ik er bij. Maar dat is niet erg als je uitsluitend Margarita cocktails serveert.

La, Paz, Baja California, Mexico 2013_59 Dagboeken (Niet in Beeld)_5 Dagboeken (Niet in Beeld)_4

La, Paz, Baja California, Mexico 2013_60 La, Paz, Baja California, Mexico 2013_58

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Water