WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 14 mei 2013 06:01

Eerste en Laatste Keer

La Paz, Baja California, Mexico

We stoppen met klussen en maken Luna Azul klaar voor haar allereerste regatta. Eindelijk gaat er een lang gekoesterde wens van Bert in vervulling. Natuurlijk doe ik mee. Ted uit New York ook. Hij heeft ervaring met dit soort wedstrijden. We maken graag gebruik van zijn kennis.

Tijdens de voorbespreking tussen organisatie en deelnemers blijkt dat we opgescheept worden met aardig wat minpunten. Dat komt onder andere door de grootte en het gewicht van Luna Azul. Ted rekent uit dat we daardoor de race al niet meer kunnen winnen. Niemand kan ons echter beletten om als eerste te finishen. Kortom, we gaan!

D-day is op Moederdag. Ik mis daarom het virtueel ontbijt (inclusief bubbels) en boeketje voor de allerliefste moeder. Aan de start verschijnen zeven boten. Het startsignaal laat lang op zich wachten omdat er geen wind is. Na een uur vertraging kunnen we eindelijk vertrekken. Onze start verdient geen schoonheidsprijs. Dat is verdomd jammer. We maken het goed als we de halfwinder hijsen. Luna Azul gaat als een speer door het water. Dat is knap werk omdat we racen met ons huis.

La Paz, Baja Californis, Mexico 2013_51 La Paz, Baja Californis, Mexico 2013_52 La Paz, Baja Californis, Mexico 2013_53

De jury kan ons maar nauwelijks volgen in hun motorbootje. Zo zien ze niet dat een boot voor ons een boei niet goed passeert. We diskwalificeren deze boot en gaan daarom als derde over de finish. Daar zijn we best trots op.

La Paz, Baja Californis, Mexico 2013_55 La Paz, Baja Californis, Mexico 2013_56

Het was een mooie dag en we zijn een ervaring rijker. Luna Azul is geen wedstrijdboot. De eerste keer deelnemen aan een regatta is dan ook meteen haar laatste keer geweest. Ze is precies wat we graag willen: een comfortabele langeafstandsboot.

La Paz, Baja Californis, Mexico 2013_57 La Paz, Baja Californis, Mexico 2013_54

Meer in deze categorie: « Van Alles Wat Oplopende Temperatuur »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Eerste en Laatste Keer