WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 15 april 2013 05:12

Seminar Snelkookpan

La Paz, Baja California, Mexico

Vijf dagen bestudeer ik het dagelijkse programma van het Bayfest. Dit jaarlijkse feest wordt georganiseerd door de Club Cruceros in Marina La Paz. Er zit helemaal niets van mijn gading bij. Wat moet ik bijvoorbeeld met: een Line Dancing Demo, een Raffle, een workshop Make & Take Greeting Card en een Dinghy Paddle Race?

Bert begrijpt mijn gebrek aan belangstelling niet. Hij volgt het beachvolleyballen waarin zijn klusmaatje Ted (uit New York) meespeelt. Hij vindt het Seminar Cruising Under Pressure wel iets voor mij. Dat begrijp ik. Sinds we zeilen probeert hij me al het onderwerp van deze bijeenkomst aan te smeren. Cruising Under Pressure gaat namelijk over Pressure Cooking. In het Nederlands is het onderwerp: een snelkookpan. Daar gruwel ik van. Ik vind die pan eng. Volgens Bert is dat een vooroordeel: ‘Je kunt er zelfs brood in bakken.’

Ik geef hem het voordeel van de twijfel. Op een vol terras met een publiek van vrouwen en veel mannen (?) laat ik de informatie tot me komen. Zo eng blijkt die pan toch niet te zijn. En zie, er gaat maar één kopje water in om een gerecht te bereiden. Dan is het niet zo erg als de pan op zee een harde landing maakt.

Tussen neus en lippen wordt er opgemerkt dat de temperatuur in de kombuis niet meer hoog op kan lopen omdat de warmtebron tot een minimum beperkt is. Dat spreekt me erg aan. In tropische temperaturen kan koken soms onaangenaam zijn. Om die reden ben ik overstag. Morgen koop ik een Olla de presion.

Bert blij. Zelf brood moeten bakken is dan voor hem verleden tijd.

Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_3

 

Meer in deze categorie: « Vijf Ontdekkingen Van Alles Wat »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Seminar Snelkookpan