WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zondag, 03 maart 2013 18:40

Hotel California

La Paz, Baja California, Mexico

In de Mexicaanse woestijn ligt in het stadje Todos Santos een juweeltje van de popmuziek: Hotel California. Dit hotel inspireerde Don Henley van de Eagles tot het schrijven van het legendarische lied Hotel California. Een feit of een mythe? De receptioniste van Hotel California zegt dat het waar is. Ze voegt er wel aan toe dat de Eagles, als groep, nooit in het hotel zijn geweest. Tijdens mijn Google zoektocht heb ik geen aantoonbaar bewijs gevonden voor deze inspiratiebron van Don Henley. Maar dat heeft misschien geen enkele betekenis.

Kletspraat, of niet. Hotel California en Todos Santos varen er wel bij. De Amerikaanse toeristen arriveren in speciale busjes en fotograferen zich ongans in de winkel, de lobby van het hotel, in het café, het restaurant en in de binnentuin. Ze sommeren het personeel om lachend in de camera te kijken. De fotogenieke Mona Lisa in het Parijse Louvre is er niets bij.

Vreemd is het wel dat de meeste fotografen na de sessie hun consumpties gebruiken in het restaurant aan de overkant van het hotel. Daar doen we niet aan mee. We nemen een tafeltje in de binnentuin, bestellen een Corona en genieten vervolgens van een overheerlijke, goed geprijsde, lunch. De Mexicaanse architectuur van het hotel en bijbehorende percelen zijn eveneens uiterst smaakvol en een lust voor het oog.

Als Bert de poespas zat is en vertrekt voor een strandwandeling aan de Pacific, trek ik me terug in de bar. Ik wil horen of inderdaad ieder uur Hotel California de drankruimte vult. Dat is tijdens mijn aanwezigheid niet het geval. Ik heb verder nog geprobeerd om Bert te trakteren op een overnachting in het hotel, deels ook uit eigen belang. Helaas: volle bak.

Het is woestijnwarm in Todos Santos. De hoogste tijd om te vertrekken naar de zeewind in La Paz. Tijdens de busreis luister ik in gedachten naar Hotel California en concludeer dat dit citaat van de Eagles in ieder geval een mythe is:

‘You can check-out any time you like, but you can never leave.’

La Paz, Baja California, Mexico 2013_19 La Paz, Baja California, Mexico 2013_29 La Paz, Baja California, Mexico 2013_20

La Paz, Baja California, Mexico 2013_21 La Paz, Baja California, Mexico 2013_22 La Paz, Baja California, Mexico 2013_23

La Paz, Baja California, Mexico 2013_24 La Paz, Baja California, Mexico 2013_27 La Paz, Baja California, Mexico 2013_26

La Paz, Baja California, Mexico 2013_32 La Paz, Baja California, Mexico 2013_33 La Paz, Baja California, Mexico 2013_34

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Hotel California