WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

donderdag, 07 februari 2013 04:35

WegWijzer

La Paz, Baja California, Mexico

Het lijkt er veel op dat de snel groeiende pelikanenfamilie, die bivakkeert op een van de steigers, opgetogen is dat we even het veld ruimen. Hebben ze er weer een steiger bij die ze kunnen bewonen en bevuilen. Als ze maar van Luna Azul afblijven.

We zijn maar wat blij dat we in het overzichtelijke oude centrum wonen. La Paz is namelijk een uitgestrekte stad. Natuurlijk hebben we een plattegrond. In de praktijk schiet je daar niets mee op. De straatnamen staan wel op de kaart, maar niet op de straten zelf. De straten zijn bovendien erg lang. De huisnummers lopen in de duizend en plus. Vragen naar een huisnummer is een zware aanslag op mijn Spaans. Met getallen heb ik het erg moeilijk. Het uitspreken van die duizendjes krijg ik niet over mijn lippen. Ik versta er bovendien geen bal van. Het is beter om maar te wennen aan de plaatselijke wegwijzer die ik aanspreek. Dat werkt zo: ‘De supermarkt bevindt zich precies op de kruising van straat X en Y bij het gebouw A. Een dergelijk antwoord zet pas zoden aan de dijk…

Het is een vreemd gevoel om het water tijdelijk te verruilen voor een stadsleven. Gelukkig hebben we de mobiele marifoon meegenomen. Zo kunnen we dagelijks op de veranda luisteren naar het Cruisers-Netje. We blijven dus verbonden met de zeilerswereld.

En, het klussen aan boord gaat gewoon door.

Meer in deze categorie: « La Prueba CasaGasten en Carnaval »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken WegWijzer