WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 21 januari 2013 05:55

Winter in La Paz

La Paz, Baja California, Mexico

We waren gewaarschuwd. Het is ons vaak verteld. Zelfs in La Paz kan het ‘winteren’. De eerste dagen, terug aan boord, zijn ons dan ook koud op het dek gevallen. Natuurlijk hebben we tegen beter weten in (‘wat een onzin die verhalen over winter in ons zonnig paradijsje’) geen voorzorgmaatregelen getroffen. We beschikken slechts over een katoenen deken. Bert weet er gelukkig uit het vooronder nog eentje op te vissen. Ik vraag in deze noodsituatie maar niet naar het waarom van deze opslag.

Hoe koud is het feitelijk? Deze vraag wil ik met enig schaamtegevoel wel beantwoorden. We zitten zelfs in de ochtend nog bijna 14 graden boven het huidige NL peil. In de loop van de dag warmen we bovendien op en komen dan uit op een verschil van 26 graden. De boosdoener van de kou misère is de noordelijke wind uit Alaska die regelmatig krachtig deze richting uitwaait. Over een paar dagen is dit ijzig windje weer terug. Voor de zekerheid heb ik maar een Mexicaans dekbed gekocht.

We liggen nog steeds in de kleine, rustige marina, buiten het stadscentrum, waar we Luna Azul parkeerden vanwege ons bezoek aan Nederland. Het bevalt ons hier zo goed, in het gezelschap van een negenkoppige pelikaanfamilie, dat we nog even blijven om lekker te klussen. Dat kan nu omdat de temperatuur binnen niet hoog oploopt.

In het centrum van La Paz gaat het leven, waar de zon hoogtij viert, gewoon door. Zo ook de Elfbeeldentocht.

Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_3 Dagboeken (Niet in Beeld)_1

Dagboeken (Niet in Beeld)_7 Dagboeken (Niet in Beeld)_4 Dagboeken (Niet in Beeld)_5

Dagboeken (Niet in Beeld)_9 Dagboeken (Niet in Beeld)_6 Dagboeken (Niet in Beeld)_8

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Winter in La Paz