WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zaterdag, 08 december 2012 05:40

BeeldenRoute

La Paz, Baja California, Mexico

Bij de Schelp slaan we rechtsaf naar ons restaurant, bij de Zeemeermin gaan we richting geldautomaat en bij de Dolfijnen zijn we bijna bij de kerk en het plein. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. De malecón van La Paz lijkt wel oneindig. Deze prachtige boulevard heeft oogverblindende kunstwerken die je naar de hoger gelegen stad leiden. Met deze beeldenroute is een doorsnee bewegwijzering totaal overbodig.

We huren fietsen en genieten van het stadsleven. Daarnaast oriënteren we ons op de vele mogelijkheden die de stad rijk is zoals: taalscholen, om ons Spaans verder te perfectioneren, musea, cultuur, festivals, markten en natuurlijk de woningmarkt. Na een intensieve verkenning van de stad, scoort La Paz hoog op onze lijst van eventuele Mexicaanse woonplaatsen. Zeker als je daarbij kijkt naar de fantastische zeilmogelijkheden die de omgeving biedt.

We liggen voor anker in een drukke baai. Er zijn veel mensen die La Paz een aangename stad vinden. Iedere ochtend luisteren we naar het cruisersnetje op de radio zodat we volledig op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in onze omgeving. Sommige zeilers verblijven hier al jaren en met hun tips en suggesties zijn we veelal erg blij. Met een schip heb je altijd wel een probleem dat opgelost moest worden.

We volgen een van de tips op. LaDotje is daarom opgenomen in het ‘St. Bob Inflatable Hospital’. Ze had last van ernstige ochtendmisselijkheid waardoor onhoudbare lekkages, van inwendige aard, ontstonden. LaDotje ligt nu al een week in een totaal onbereikbaar ziekenhuis. Niemand neemt de telefoon op. Dat baart ons zorgen. De tijdelijke vervanging van onze lady, beschikbaar gesteld door Bob, loopt namelijk al vol als ze water ruikt.

La Paz, Baja California, Mexico 2012_3 La Paz, Baja California, Mexico 2012_2 La Paz, Baja California, Mexico 2012_4 La Paz, Baja California, Mexico 2012_5 La Paz, Baja California, Mexico 2012_1 La Paz, Baja California, Mexico 2012_6

Meer in deze categorie: « Weer Boven Water Adios 2012 »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken BeeldenRoute