WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 12 november 2012 18:48

The Voice of Johnny Cash

Playa el Burro, Baja California, Mexico

We zijn aangenaam verrast als we weergoeroe Gery persoonlijk ontmoeten in El Burro. Hij zit op de veranda van zijn ‘kabouterhuisje’ op het strand. We herkennen hem meteen aan zijn stem die sprekend lijkt op die van wijlen Johnny Cash. Iedere ochtend houdt Gery, op de radio, een weerpraatje met een lokale invalshoek. Dat is prettig omdat het weer langs de kust afwijkt van het landelijk patroon.

Baja California, Mexico 2012_51 Baja California, Mexico 2012_52 Baja California, Mexico 2012_53

Playa el Burro heeft geen internet en geen mobilenetwerk. Gery haalt zijn informatie dan ook binnen via de satelliet. Hij staat daarvoor dagelijks op om half vier. Voor zover ons bekend is, wordt hij niet betaald voor zijn activiteit. Hij zal wel van de lucht leven.

Playa el Burro bestaat uit tientallen houten huisjes die op het strand staan. Veel huisjes zijn om een camper gebouwd. Mexicanen doen dat niet. Het is het werk van Gringo’s. De Mexicanen lijden er trouwens niet onder. In de restaurants in de omgeving spenderen de Gringo’s graag hun dollars. Vooral als ze een Mexicaanse serveerster mogen begroeten met een kus en de cerveza maar koud is.

Volgens Gery kunnen we El Burro maar beter verlaten. Een koufront uit Alaska is in aantocht. Het zal weer drie dagen flink gaan waaien. De temperatuur zal bovendien tien graden zakken. Dan komen we uit op 25 graden Celsius. Heerlijk!

We zoeken ons heil in de beschutting van Playa Santispac met een redelijke verbinding naar het stadje Mulege. Kan ik even shoppen terwijl Bert het fort houdt.

Baja California, Mexico 2012_54 Baja California, Mexico 2012_55 Baja California, Mexico 2012_56

Baja California, Mexico 2012_57 Baja California, Mexico 2012_58

Meer in deze categorie: « Goudsbloemen Nooit Meer Huilen »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken The Voice of Johnny Cash