WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zaterdag, 10 december 2016 04:27

Weerpuzzel

Pittwater, New South Wales Coast, Australië  

Tijdens ons oponthoud door de ‘Strong Wind Warning’ in Newport aan de Gold Coast, amuseren we ons best. Mooie ankerplaats en op watersportgebied is er veel te beleven. Vanuit de kuip kijken we naar voorbij scheurende waterscooters, watervliegtuigjes en naar zwemmers die zich omhoog laten pompen. Vooral dat laatste is bijzonder komisch. Na twee dagen is dat minder grappig en maken we gebruik van een kortstondige weersverandering in ons voordeel.

Onderweg naar Australie 2016_147 Onderweg naar Australie 2016_148 Onderweg naar Australie 2016_149

Het 160 mijl verderop gelegen Coffs Harbour bereiken we net op tijd. De noordelijke wind heeft namelijk plaats gemaakt voor een zuidelijke versie en die is pal tegen. We verwachten geen windverandering op korte termijn en pakken daarom LaDotje uit. Met de bijboot kunnen we in ieder geval aan land. Het bezoek aan Coffs Harbour is in alle opzichten geslaagd: even naar de markt, vissersboten bekijken, lekker uit eten en genieten van uitzicht op een langgerekt wit strand. Van een Australische zeiler krijgen we de tip om aan het eind van de middag te vertrekken naar Comden Haven. Dat moeten we kunnen halen omdat de wind in de avond voor een paar uur weer naar het, voor ons gunstige, noorden draait.

Onderweg naar Australie 2016_150 Onderweg naar Australie 2016_151 Onderweg naar Australie 2016_152

Comden Havan halen we inderdaad. We pakken een gratis boei op de fascinerende rivier. We zijn niet de enige verwaaide zeilers en ontmoeten elkaar in de club voor een welverdiend drankje. Buitengewoon gezellig.

Dan volgt er weer een kort gunstig weerbeeld. We wagen de gok voor de 150 mijl naar Pittwater. Met een beetje mazzel moet het kunnen. Het lukt op het nippertje. Bij Land in Zicht neemt de wind toe tot 40 knopen en begint aarzelend te draaien naar tegenwind.

Onderweg naar Australie 2016_153 Onderweg naar Australie 2016_154 Onderweg naar Australie 2016_155

Het is druk in Pittwater en het is jaren geleden dat we deze hoeveelheid boten hebben gezien. Het is passen en meten om een ankerplaats te bemachtigen, maar het stoort ons niet. We maken ons op voor de laatste mijlen naar onze uiteindelijke bestemming van 2016.

Meer in deze categorie: « De Herkansing Bestemming Bereikt »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Weerpuzzel