WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 30 november 2016 07:20

De Herkansing

Newport, Gold Coast, Australië

Heerlijk dat de gerepareerde koelkast weer als vanouds werkt. Ik sjouw voor tien dagen vers aan boord. De 400 mijl naar Sydney willen we via de Sunshine- naar de Gold Coast afleggen zodat we nog iets zien van de kust. Het is niet de kortste weg. Buitenom, via de oceaan, is sneller. Bij de routeplanning komt, in verband met het getij, aardig wat rekenwerk kijken. Met onze diepgang van bijna twee meter kunnen we bij laagwater niet overal varen.

Op donderdagmiddag heeft de Yanmar monteur eindelijk tijd voor een professionele motorcheck. Bert heeft alles gecontroleerd, maar blijft vinden dat de motor slecht start. Misschien de dieselpomp? Volgens monteur Bruce is er niets aan de hand. Hij wenst ons een goede trip.

Alles lijkt voor elkaar. Het enige waar ik een beetje moeite mee heb is het vertrek op een vrijdag. De wind haalt me uiteindelijk over om dan toch te gaan. In een goed weerbeeld telt iedere dag.

We varen door ondiepe vaargeulen en vanwege het vele manoeuvreren gebruiken we de motor die na twee uur stopt door brandstofgebrek. Handmatig pompen helpt. Als we ieder kwartier moeten pompen, is de maat vol. We gaan terug naar af.

Als we Many naderen hebben we na iedere pompsessie maar vijf minuten te gaan voor de volgende motorstop. Dat is tekort om veilig de marina binnen te kunnen varen. De beste stuurlui aan wal trekken ons, in een pittige zomerstorm, met lange lijnen binnen.

Daar zitten we dan met de gebakken peren en de sla die bevroren is in de koelkast. De in alle haast opgetrommelde Bruce constateert een lek in de dieselpomp. Hij kan het euvel verhelpen door het bestellen en installeren van een nieuw onderdeel. En zo verstrijken de dagen.

Vandaag zijn we aan de herkansing begonnen. De mooie tocht van zes uur in een doolhof van kanalen, rivieren en eilandjes heeft ons gebracht naar de zee-ingang bij Newport, aan de Gold Coast, voor de route buitenom naar Sydney.

We maken hier een pas op de plaats vanwege een ‘Strong Wind Warning’ en blijven voor anker liggen totdat de waarschuwing wordt ingetrokken. Geen flauw idee hoelang dat gaat duren. Geduld is een schone zaak.

 

Meer in deze categorie: « Laatste Brisbane Dagen Weerpuzzel »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken De Herkansing