WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 21 november 2016 00:01

Laatste Brisbane Dagen

Manly, Brisbane, Australië

Met zijn terugkomst brengt Bert uit NL een vleugje Sinterklaas aan boord met pepernoten, chocoladeletters, gedichten en surprises. Op een kaart met een afbeelding van de Sint, zonder Pieten, lees ik: ‘Het is elk jaar hetzelfde liedje.’ Hier kennen ze deze fase niet. Regelmatig hoor ik dat mensen elkaar alvast prettige kerstdagen wensen. Ook de boerenmarkt van Manly doet aan de voorbereidingen mee.

Onderweg naar Australie 2016_141 Onderweg naar Australie 2016_142 Onderweg naar Australie 2016_143

We gaan voor de laatste keer naar het centrum van Brisbane. Bert wil graag het huis laten zien waar hij dertig jaar geleden -geïmmigreerd en wel- heeft gewoond. Dat is in de wijk New Farm: een aangename, sfeervolle en vooral mooie wijk. Ik kijk mijn ogen uit. ‘Zou het appartement op de eerste etage nog te huur zijn?’, vraag ik me af.

Onderweg naar Australie 2016_144 Onderweg naar Australie 2016_145 Onderweg naar Australie 2016_146

Na het bezoek nemen we de City Cat (een waterbus) naar de South Bank: de museumwijk. Voor de laatste keer varen we onder de oude Story Bridge om ons vervolgens te verbazen over de trendy en moderne gebouwen gevuld met kunst en geschiedenis.

Nu dan terug naar de orde van de dag. We zijn bezig met de routeplanning naar Sydney, de weerberichten, en het vertrek. In ieder geval zal dat niet plaatsvinden voor woensdag. Naast de wind moeten we wachten op een nieuw reddingsvlot. Het vorige vlot heeft de keuring niet overleefd.

Meer in deze categorie: « Pitstop De Herkansing »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Laatste Brisbane Dagen