WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 13 juni 2016 05:24

Een ruig Niue

Alofi, Niue

Een nieuw waterlock voor de motor wordt binnen een kleine week overgevlogen vanuit Nieuw-Zeeland. We boffen met de twee vluchten per week die hier aankomen. Natuurlijk is de motor meteen weer operationeel gemaakt. Op de onderstaande foto is het oude waterlock te zien.

Het afpompen van het lekkagewater is geautomatiseerd. Bert heeft een elektrische pomp gemaakt zodat we niet meer zelf om de drie uur (dag en nacht) aan het afpompen hoeven de denken. In de romp zit bovendien een prop die de hoeveelheid binnenkomend water aanzienlijk heeft verminderd. Om het probleem echt op te lossen moet Luna Azul toch nog uit het water. Maar dat zien we in Tonga wel weer. De rust aan boord is nu in ieder geval teruggekeerd.

Kortom tijd voor een korte vakantie. Samen met de Franse buren huren we een auto voor een verkenning van Niue: één van de kleinste staten van de wereld. Het eiland is een omhoog gedrukt atol waardoor er een ruige kust is ontstaan met hoge kliffen, grotten en koraalbogen. Het binnenland is een groot bos met een veelzijdige vegetatie. Een beetje monotoon. We passeren veel verlaten en verwaarloosde huizen. De bewoners hebben het eiland verruild voor een bestaan in Nieuw-Zeeland of Australië. Niue is weliswaar een zelfstandige staat, maar de banden met Nieuw-Zeeland zijn zeer nauw.

Ook het weer kunnen we ruig noemen. Een harde wind blaast over de baai waar Luna Azul ligt. Door de vervelende golfslag rollen we behoorlijk. Het feest in een naburig dorp is door de regen volledig in het water gevallen. De bijzonder aardige bevolking doet net alsof het niets uitmaakt. We doen mee en haken pas af als we doorweekt zijn. In onze rugzak zitten sappige tomaatjes, wortels en paprika’s die een fortuin hebben gekost. De papaja’s zijn gelukkig gratis.

Onderweg naar australie 2016_42 Onderweg naar australie 2016_43 Onderweg naar australie 2016_44

Onderweg naar australie 2016_45 Onderweg naar australie 2016_46 Onderweg naar australie 2016_47

Onderweg naar australie 2016_48 Onderweg naar australie 2016_49 Onderweg naar australie 2016_50

Meer in deze categorie: « Warm Nest Een dag niet geleefd »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Een ruig Niue