Print deze pagina
zondag, 22 mei 2016 05:45

Terug op de koerslijn

In eerste instantie staat ons hoofd staat niet naar een verkenning van het eiland Mopelia en een kennismaking met de achttien inwoners. We moeten wennen aan het feit dat we gestrand zijn op Mopelia vanwege een defecte stuurautomaat. We balen behoorlijk.

Als Bert denkt dat de stuurautomaat weer werkt, stelt hij een testvaart voor. Dat zie ik niet zitten. Ik maak geen proefvaart met een stuurautomaat in een 'mijnenveld'; daarmee bedoel ik de vele grote koraalkeien die de prachtige baai onder water opfleuren.

We zijn nu drie dagen onderweg en terug op de koerslijn naar Aitutaki (Cookeilanden). De stuurautomaat werkt! We zeilen hoofdzakelijk halve wind met 20 (soms een uitschieter naar 30) knopen wind. Af en toe trekt er een regenbui over. De volle maan hangt als een lamp boven Luna Azul. Ons hoor je niet klagen. Behalve dan over die vervelende hoge golven die ons blijven belagen.

'Wat doe je?' Ik tel de sterren op de gastenvlag van de Cookeilanden. Ik wil zeker weten dat het er vijftien (eentje voor ieder eiland) zijn. Voor minder doe ik het niet. Ik krijg weer praatjes. Over vijftien uur is er hopelijk weer land in zicht.