WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

vrijdag, 06 mei 2016 00:00

Het zusje van Bora Bora

Maupiti, Frans Polynesië

In het holst van de nacht verlaten we Bora Bora. Het is de bedoeling dat we tussen 7.00 en 9.00 uur de beruchte pas Onoiau van Maupiti trotseren. In deze periode is de tegenstroming namelijk redelijk. Daarnaast hebben we voor de passage gewacht op rustig weer.

De afstand van een kleine 30 mijl leggen we voorspoedig af. We zijn mooi op tijd en hebben het kleine eiland al een tijd in het vizier. Als we de ingang tussen het rif, van ongeveer 50 meter, naderen heeft de wind, waaiende tegen de stroming in, een onaangename verrassing in petto. Hoge golven slaan te pletter op het rif. Niet bepaald uitnodigend om daar tussendoor te varen. Geschrokken van dit natuurgeweld sla ik de handen voor mijn gezicht. Beter had ik natuurlijk de camera kunnen pakken om dit spektakel te filmen.

Na de enge insteek zitten we al snel in de beboeide en rustige vaargeul. Geen vuiltje aan de lucht. We varen langs de typerende rots van Maupiti. Het is zondagochtend. Uit de fraaie kerk klinkt gezang van kinderen: hard, vals en vooral enthousiast. Het water heeft ongelooflijk veel tinten blauw. We ruiken de bloemen, ankeren in wit zand en kijken uit op een idyllische waterkant.

Wat is ze mooi: het zusje van Bora Bora!

onderweg naar australie_18 onderweg naar australie_19 onderweg naar australie_20

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Het zusje van Bora Bora