WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zaterdag, 22 augustus 2015 04:59

Op een Onbewoond Eiland

Vaiaau, Raiatea, Frans Polynesië                       

‘Zullen we dit onbewoond eiland in de Stille Oceaan kopen?’, vraag ik Bert terwijl we rondstruinen op Toamaro. ‘Er staat nergens een bord dat het eiland privé is. Dus dat is een goed teken. Het moet nog te koop zijn.’ Tot mijn verbazing reageert Bert niet. Ik loop door terwijl ik mijn zakken vul met schelpen. Dat hij niet antwoordt is vreemd. Toen ik jaren geleden in de haven van Hoorn, als grap, tegen hem zei: ‘Kijk hier ligt een leuk bootje te koop’, was de Seebaert binnen twee weken ons eerste zeilschip.

Het deert me niet als ik even later zwart zie door een muggenaanval. Dat komt omdat het eiland slecht is onderhouden. Als het rottend hout opgeruimd is verdwijnen de muggen vanzelf. Toamaro is het onbewoond eiland dat ik zoek, laat ik Bert weten. ‘We maken er een gastvrij eiland van waar cruisers en bewoners van het vasteland samen kunnen picknicken op het strand. Ze moeten natuurlijk wel hun eigen afval meenemen. We plaatsen zonnepanelen, gebruiken een watermaker en vangen in grote tonnen regenwater op. Het is precies zoals het leven op Luna Azul. Kijk eens naar het prachtig uitzicht op het rif en op Bora Bora.’

Terug aan boord is Bert nog steeds niet spraakzaam. Na lang aandringen, geeft hij een reactie: ‘Wat moet ik op een onbewoond eiland?’ Ik heb meteen de oplossing: ‘Een huis bouwen natuurlijk.’ Hij trekt een pijnlijk gezicht. Dat is niet verwonderlijk omdat hij bij zware motorwerkzaamheden door zijn rug is gegaan. Misschien dat een glas rum hem op andere gedachten brengt.

De volgende dag rij ik met Jean Jacques, de eigenaar van een hotel en restaurant tegenover de ankerplaats, naar Uturoa om boodschappen te doen. Het onbewoond eiland ligt op een afstand van vijftien minuten rijden naar het vliegveld en dertig minuten naar het stadje. Dat is toch ideaal.

Jean Jacques helpt me uit de droom. Het eiland is eigendom van drie personen, is berucht vanwege de muggen, en de aanschaf is een slechte investering omdat het ieder jaar door de afkalving kleiner wordt.

Dat was het dan. Mijn droom is voorbij en nu moet ik dat irritante deuntje in mijn hoofd wissen. Het klinkt zo: ‘Op een onbewooooooond eieieieiland, ergens in de ………’

Frans Polynesie 2015_95 Frans Polynesie 2015_96 Frans Polynesie 2015_97

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Op een Onbewoond Eiland