WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

donderdag, 06 augustus 2015 04:04

Blauwe Maan

Uturoa, Raiatea, Frans Polynesië

Om de ongeveer 2,8 jaar is er in een bepaalde maand twee keer een volle maan. De laatste volle maan wordt blauwe maan genoemd. Luna Azul is vernoemd naar dit uniek natuurverschijnsel omdat in het jaar dat we haar kochten de maan ‘blauw’ was. Op 31 juli 2015 vieren we haar naamdag voor de tweede keer.

Op dat moment liggen we aan de kade in het centrum van het stadje Uturoa. Dat is handig voor onze gast Nancy omdat ze hier gemakkelijk kan gaan en staan waar ze wil. Ook voor de proviandering is dit, met drie supermarkten om de hoek, een perfecte ligplaats. En, ook belangrijk, we hebben leuke en interessante buren die wel van een feestje houden met de kleur blauw als hoofdingrediënt zoals blauwe wodka, blauwe kaas, gebak met een blauwe vulling en een gastvrouw in stijl opgemaakt met onder andere blauwe ballonnen. We activeren de muziek en zetten de klassieker Blue Moon in de 'herhaalstand'. Het feest kan beginnen.

De gastvrouw wordt bewonderd en geprezen. Als trotse bezitters zijn we zo in de wolken dat we vergeten om foto’s te maken. Het is al rond middernacht, dat is erg laat in cruiserskringen, als de gasten Luna Azul verlaten.

Op 31 januari 2018 is het volgende blauwe feestje. Locatie onbekend.

Frans Polynesie 2015_91 Frans Polynesie 2015_90 Frans Polynesie 2015_89

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Blauwe Maan