WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 01 juli 2015 06:58

Oase van Bloemen en Groen

Fare, Huahine, Frans Polynesië

Na het vertrek van Casper gaan we teug naar Huahine. Bert en ik delen de fascinatie voor dit eiland en voor het dorp Fare. Luna Azul ligt geweldig voor anker met uitzicht op het rif en de eilanden Raiatea, Taha’a en Bora Bora. In Fare is er aan de waterkant iedere ochtend een markt. Soms lijkt het wel of de tijd hier stil heeft gestaan.  

Gisteren is het jaarlijkse culturele feest: Heiva, begonnen. In een muzikaal defilé passeren alle lokale organisaties. Een lust voor het oog. De vrouwen dragen weer zelfgemaakte bloemenhoedjes. Als hoedenontwerper moet dit een bron van inspiratie zijn. De mannen kunnen er trouwens ook wat van. De wagens in de optocht zijn opgemaakt met al het groen dat Huahine te bieden heeft. Je ziet geen wielen en bestuurder. Het is een groen bos waarin opeens een bandje tevoorschijn komt. Even overvalt ons het gevoel dat het hele eiland kaal is geplukt.

Na de optocht opent de burgemeester het festival dat t/m 20 juli duurt. Hij draagt voor deze gelegenheid een kostuum met stropdas. Daar nemen we ons petje voor af omdat we het al warm krijgen als we er naar kijken en omdat er geen stomerijen in Frans Polynesië zijn.

De feestelijkheden worden afgesloten met een buffet voor alle aanwezigheden. We trekken ons terug en proberen een lift te vinden van het festivalterrein naar het dorp. Dat lukt bijzonder snel en met deze lift gaat het feest lang door. De chauffeur Michel nodigt ons uit voor een bezoek aan zijn huis. Daar worden we gastvrij ontvangen door zijn vrouw en zus. Bovendien laat hij ons het eiland zien. We zien een oase van groen, vruchten en bloemen en halen opgelucht adem. De 6000 bewoners kunnen nog heel veel feesten ‘bouwen’.

Frans Polynesie 2015_64 Frans Polynesie 2015_65 Frans Polynesie 2015_66 Frans Polynesie 2015_67 Frans Polynesie 2015_68 Frans Polynesie 2015_69

Meer in deze categorie: « Bonheur! Hééé Húp »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Oase van Bloemen en Groen