WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 22 april 2015 07:55

Klaar voor Vertrek

Tahiti, Frans Polynesië

Vijf verschillende weerbronnen zijn het eindelijk met elkaar eens. We krijgen noordelijke wind! Hoeveel en of het genoeg zal zijn, is niet helemaal duidelijk. We weten vrijwel zeker dat dit onze enige kans is om zuidelijk te kunnen koersen. De kansen op een noordelijke wind nemen alleen maar verder af als het seizoen voorbij trekt.

De afgelopen dagen zijn in afwachting van deze gunstige wind in berusting verlopen. Langzaam zijn we, al klussend, zo ver mogelijk naar het meest zuidelijke punt van Tahiti afgezakt zodat we uiteindelijk in de startblokken staan voor de oversteek naar de Australs. Dat was een mooie kustverkenning met uitzicht op groene bergen en stralende luchten.

Daarnaast zijn we nu in het gelukkige bezit van een eigen HotSpot aan boord. Met een apparaatje van de lokale telefoonprovider kunnen we  internetten als we dat wensen. Dat is natuurlijk niet gratis maar dat was de vorige HotSpot, met alle beperkingen, ook niet.  

Vanaf morgen is HotSpot Luna Azul, door het ontbreken van mobiel bereik op volle zee, helaas uit de lucht. Aan het eind van de week zijn we er hopelijk weer. Onze route volgen kan via de positieknop op de homepage.

Een krachtige zuidelijke wind blaast onrustig over het dek. Dat zal waarschijnlijk een laatste stuiptrekking zijn…

Frans Polynesie 2015_10 Frans Polynesie 2015_11 Frans Polynesie 2015_12

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Klaar voor Vertrek