WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 14 juli 2014 20:17

Stadsleven

Papeete, Tahiti, Frans Polynesië

We passeren de bijzonder drukke ankerplaats van Papeete: de hoofdstad van Frans Polynesië. We besluiten om door te varen naar de haven in het centrum. De haven ligt er verlaten bij. Het waarom daarvan wordt al snel duidelijk. De swell gooit Luna Azul van rechts naar links en trekt haar van voren naar achteren. Dat laatste is het ergste en misselijk makend. Omdat we met ‘de kont’ aan een drijvende kade liggen moeten we de loopplank gebruiken. Dat klinkt luxe, maar dat is het niet. De loopplank is in deze situatie een wiebelend monster.

Frans Polynesie 2014_46

Het maakt allemaal niets uit. We zijn in de stad en horen het verkeersgeluid. We herkennen de sirene van ambulance, politie en brandweer en steken over als het licht op rood staat. Dat kan hier nog net. Papeete is geen metropool. Noem het gerust een leuk stadje met vrolijk lachende mensen.

We bezoeken de markt en de klein uitgevallen Notre Dame, drinken koffie op het terras van een brasserie en eten op Place Valete. Het plein is bekend door de mobiele eetkraampjes. Daarna is het tijd voor cultuur op het festival Herva met traditionele dans-en zangoptredens. Tussendoor is er een wedstrijd van fruitdragers, wandelen we door prachtige parken, bewonderen exclusieve boten, kijken voetbal op een groot scherm, gaan we naar de kapper en krijgt Luna Azul een zoet water bad.

Een heerlijk lang weekend stadsleven! Aan de overkant zijn de contouren van Moorea zichtbaar…

Frans Polynesie 2014_47 Frans Polynesie 2014_48 Frans Polynesie 2014_49

Frans Polynesie 2014_50 Frans Polynesie 2014_51 Frans Polynesie 2014_52

 

Meer in deze categorie: « Tahiti Iti Au Revoir Tahiti »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Stadsleven