WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

donderdag, 05 januari 2017 21:33

Nieuwe Uitdagingen

Geschreven door

Pittwater, Australië

Het is stil aan boord. Clara uit Mexico en onze Australische vrienden: Liz en Robert, zijn begin deze week vertrokken. Casper hebben we vandaag, voor zijn retour NL, uitgezwaaid.

Twaalf jaar zeilen is afgesloten met een fantastisch Sydney. Aan boord volgen we de start van de Sydney Hobart Race. Een waar watergekkenhuis dat Luna Azul gelukkig ongeschonden heeft overleefd. Zo ook de jaarwisseling voor de Harbour Bridge. Onvergetelijk!

Na al die droommomenten is het weer tijd om met beide benen op de grond te staan. We moeten schoon schip maken zoals we dat altijd doen als we Luna Azul achterlaten. Over twee weken vliegen we namelijk terug naar Amsterdam.

Tot april 2017 nemen we een zeilstop. In deze periode buigen we ons over nieuwe uitdagingen.

Misschien tot ziens in NL. Online zijn we weer terug in april. Bedankt voor jullie reacties!

Onderweg naar Australie_164 Onderweg naar Australie_163

Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Onderweg naar Australie_165

donderdag, 22 december 2016 03:39

Bestemming Bereikt

Geschreven door

Sydney, Australië 

In de vroege ochtend later we Pittwater achter ons en zeilen met een pittige wind naar onze bestemming. Het is zwaar bewolkt. Toch zijn vanaf een afstand de contouren van de beroemde Harbour Bridge en het Opera House zichtbaar. Een adembenemend gezicht en een mijlpaal. Er is geen twijfel meer mogelijk. We zijn in Sydney! Als we onder de Harbour Bridge varen feliciteren we elkaar. Bestemming bereikt.

Onderweg naar Australie_156 Onderweg naar Australie_162

Een paar dagen later arriveert Casper op het vliegveld. Zijn aankomst is een groot kerstcadeau. Alle drie bewaren we goede herinneringen aan Sydney en we zijn dankbaar dat we ze opnieuw kunnen delen. Daarom bezoeken we de universiteit waar Casper studeerde en drinken een biertje in een favoriet café van Bert in The Rocks. Hij kwam er graag als voormalig emigrant naar Australië.

Onderweg naar Australie_160 Onderweg naar Australie_157 Onderweg naar Australie_158

Zes jaar geleden bezocht ik Casper in Sydney, terwijl Bert op de boot in Guatemala verbleef, om het nieuwe jaar in te luiden. Deze keer hopen we de spectaculaire jaarwisseling samen aan boord van Luna Azul te beleven.

We wensen jullie mooie feestdagen en een gelukkig 2017

Onderweg naar Australie_159 Onderweg naar Australie_161 

Pagina 1 van 71
U bevindt zich hier: Start Dagboeken