WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zaterdag, 01 februari 2014 01:02

Terug aan Boord

La Paz, Baja California, Mexico

Bijna was mijn terugkomst aan boord een onvergetelijke gebeurtenis geworden in de slaperige Marina Fonatur. Wellicht ook dramatisch. In ieder geval voor de Franse bewoners van een riant aluminium schip. Als je in een dergelijke romp een deuk krijgt dan jank je wel een potje.

Terwijl Bert in NL is, verhuis ik de laatste spullen van La Casa naar Luna Azul. Ik prop de gele marinakar, waarmee je handig iets zwaars vervoert, propvol. Ik kijk vanaf de ingang naar beneden en zie dat de te nemen loopbrug extra steil is door laagwater. Dat lijkt me geen probleem. Als ik de eerste stappen neem dreigt de kar een loopje met me te nemen. Ik verlies de controle en parkeer de kar dwars in de leuning. En nu? Als ik de kar loslaat is de koers duidelijk: het huis van de Fransen en daarna het water. Op het moment dat ik besluit om HELP te roepen is daar de reddende engel: Bob Inflatable. Hij noemt zich zo omdat hij alles repareert wat opblaasbaar is, vooral bijboten. Met behoorlijk wat moeite brengt hij het gele projectiel naar de steiger. Het angstige moment is geweken maar ik slaap slecht.

Dagboelen (Niet in Beeld)_3 Dagboelen (Niet in Beeld)_4 Dagboelen (Niet in Beeld)_5

Met mijn terugkomst nemen we afscheid van het stadsleven in La Paz. Twaalf maanden woonden we in een sfeervol huis in het centrum. Een perfecte manier om het leven tussen de Mexicanen, het klussen aan boord en het zeilen in de Zee van Cortes te combineren. Samen met vriendinnen lunch ik in de binnentuin van restaurant Corazon (hart in het Nederlands). Het afscheid nemen is begonnen. Gelukkig is er in een hart plaats voor iedereen.

Dagboelen (Niet in Beeld)_6 Dagboelen (Niet in Beeld)_2 Dagboelen (Niet in Beeld)_1

 

Meer in deze categorie: « Vakantie Voorbij Van Solo naar Duo »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Terug aan Boord