WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zaterdag, 11 januari 2014 22:03

Bekoorlijke Metropool

 La Paz, Baja California, Mexico 

Terwijl Bert met zijn familie walvissen spot, vertrek ik naar Mexico Stad om Marij (uit NL) van het vliegveld op te halen. Het is de bedoeling dat ik haar de stad laat zien voordat we afreizen naar La Paz.

Marij maakt kennis met een rustige en bekoorlijke metropool. Ze is aangenaam verrast omdat ze van Mexico Stad een heel ander beeld had. Ze vindt niets terug van hectiek, onveiligheid en opdringerig gedrag van bijvoorbeeld straatverkopers en bedelaars. Zo heb ik de stad altijd ervaren en ik ben blij dat ik dat kan laten zien omdat het een van mijn favoriete steden is. Mexico Stad is overigens met 27,2 miljoen inwoners de tweede grootste metropool van de wereld. Tokyo staat met 38,2 miljoen inwoners op de eerste plaats.

Dagboeken (Niet in Beeld)_5 Dagboeken (Niet in Beeld)_3 Dagboeken (Niet in Beeld)_4

Het valt een beetje tegen om met gekneusde ribben, twee verzwikte enkels en een knieblessure door de metropool te slenteren. Deze handicaps heb ik opgelopen toen ik even niet bij de les was in de straten van La Paz met hier en daar een ‘valkuil’. Mexico Stad heeft gelukkig veel te bieden en dat geeft genoeg afleiding.

Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_7

We zijn inmiddels terug in La Casa. Hier zijn onze dagen geteld. Binnenkort verhuizen we terug aan boord van Luna Azul. Nog even genieten van het Mexicaanse landleven voor we weer verder gaan.

Dagboeken (Niet in Beeld)_6 Dagboeken (Niet in Beeld)_8 Dagboeken (Niet in Beeld)_9

Meer in deze categorie: « Viva 2014 Vakantie Voorbij »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Bekoorlijke Metropool