WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 16 december 2013 06:54

In en Uit

La Paz, Baja California, Mexico

Na een schoonheidsbehandeling onder haar waterlijn is Luna Azul terug in het water. Ze heeft slechts drie dagen droog gestaan voor onder andere een antifouling behandeling. Ze ziet er perfect uit. De tewaterlating blijft altijd spannend. Hoe zwevend die ook mag zijn.

  La Paz, Baja California, Mexico 2013_116 

In La Casa is de gastank, na acht maanden, bijgevuld. We weten niet zeker of dat noodzakelijk was omdat we nog steeds gas hadden. De voorraad is helaas onmeetbaar. Maar voor de Kerst nemen we geen enkel risico. Dat tanken is trouwens een bijzondere onderneming. De bestelde tankauto stopt voor de deur. Daarna gaat een man het dak op om de tank daadwerkelijk te vullen. Dat is een kwestie van minuten.

La Paz, Baja California, Mexico 2013_118 La Paz, Baja California, Mexico 2013_119 

Over La Paz waait een koude noordelijke wind. Het is even wennen van 40 naar ‘slechts’ 23. De Mexicanen hebben wel zin in de winter en halen, naast kerstbomen, de winterkleding uit de kast. Ze dragen laarzen en mutsen. De stad is gehuld in kerstsfeer.

Casper, net overgevlogen uit NL, is maar wat blij met deze temperatuur en draagt een korte broek en flipflops. Eerlijk gezegd kies ik liever voor een trui.   

Morgen is de (tegen)wind weer weg. De temperatuur zal stijgen. We gaan uit met Luna Azul.

La Paz, Baja California, Mexico 2013_121 La Paz, Baja California, Mexico 2013_117

 

Meer in deze categorie: « Mooi Geweest Viva 2014 »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken In en Uit