WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zondag, 29 september 2013 15:14

VlaggetjesDag

La Paz, Baja California, Mexico

Het zwembad in de marina valt niet op. Het ligt op het terras boven het kantoor. Daar kom je niet dagelijks als je druk bent met klussen. Deze verfrissing is daarom volledig aan ons ontgaan. Maar niet vandaag. We zijn namelijk klaar! Luna Azul staat in de startblokken voor een nieuwe uitdaging. Helaas moet ze nog even wachten. De natuur werkt niet mee. Het orkaanseizoen en het vooruitzicht op tropische stormen zitten haar dwars. Manuel is overigens erg aardig voor La Paz geweest. Hij kwam even kijken en vertrok met de noorderzon.

La Paz,  Baja California, Mexico 2013_5 La Paz,  Baja California, Mexico 2013_2 La Paz,  Baja California, Mexico 2013_1

Zelfs de meeste details op de klussenlijst zijn afgewerkt. De motorkamer is gewit. De kisten zijn leeggehaald en we zijn verlost van overtollige ballast. Bij het opruimen kwam ik een zak tegen met gastenvlaggen: souvenirs van landen die we bezochten. Ik tel tweeënveertig exemplaren. In de kuip halen we onder het genot van een welverdiend wijntje herinneringen op aan ieder gerafeld kleurtje. Ze zijn ons dierbaar en daarom blijven ze in het vooronder. Drie blijven de komende tijd binnen handbereik omdat ze bepalend zijn voor onze nieuwe reis.

Dit zijn ze:

La Paz,  Baja California, Mexico 2013_4  La Paz,  Baja California, Mexico 2013_6 La Paz,  Baja California, Mexico 2013_3

Meer in deze categorie: « Gevaarlijk Stel Herfstvakantie »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken VlaggetjesDag