WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 28 augustus 2013 16:22

Dampende Aarde

La Paz, Baja California, Mexico

In de marina waar Luna Azul ligt worden de meeste boten voor de zekerheid met extra landvasten beschermd. Het is namelijk niet duidelijk wat de tropische storm Ivo precies gaat doen. Trekt hij langs de kust of ook over de Zee van Cortes? Als dat laatste het geval is kunnen we in La Paz onze borst wel nat maken. Ivo, dat is zo goed als zeker, zal in ieder geval regen brengen. Dit tot grote vreugde van iedereen. De droge aarde snakt naar water.

Ivo neemt een wijs besluit en kiest de vrijheid van de oceaan. In La Paz krijgen we een beetje meer wind, bewolking en de beloofde regen. De planten en bloemen knappen zienderogen op. De hoeveelheid water valt helaas behoorlijk tegen. Als de regenbuien verdwijnen, blijft er dampende aarde over. Er ontstaat een onaangenaam klam weerbeeld.

We trekken ons daarom terug in La Casa. We krijgen vrienden over de vloer die zelfgemaakte lekkernijen en bloemen meebrengen. Bert bakt zijn eerste brood in de snelkookpan en gezamenlijk wecken we vlees in hetzelfde ding. De vers geweckte potjes borrelen de volgende dag al. We doen ze weg en sluiten dit deelproject af. Wecken is niets voor ons.

Gescheiden vuil inzamelen zoals in NL bestaat hier niet. In de vuilniszak die je op straat zet, zit (behalve blikjes en plastic flessen) in principe alles. Je kunt er trouwens zeker van zijn dat je zak nauwkeurig wordt onderzocht. Vanaf het balkon zie ik dat een man met onze zak bezig is. In zijn ‘winkelwagentje’ zet hij de borrelende weckpotjes. Ik waarschuw hem dat je de inhoud niet kunt eten. ‘De hond wel’, is zijn antwoord. Ik besluit om me er niet mee te bemoeien omdat hij verder geen rotzooi achterlaat. Daarnaast zal hij zeker weten dat hij met afval te maken heeft.

Ik word letterlijk niet goed als ik even later zie dat hij het klamme zweet uit zijn nek veegt met een doek waarmee ik de wc heb schoongemaakt. Daar kan ik niets aan doen. Het is de schuld van de dampende aarde.

Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_3

 

 

Meer in deze categorie: « Vooruitziende Blik Top Bimini »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Dampende Aarde