WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 19 augustus 2013 16:54

Vooruitziende Blik

La Paz, Baja California, Mexico

In de winkels is het druk. Bij de kassa’s ontstaan files door kinderen en moeders die wapperen met waardebonnen. Met deze bonnen krijgen ze korting op schoolartikelen zoals schriften, pennen, krijtjes, schooluniformen, witte sokken, zwarte schoenen, rugzakken en broodtrommels. Bij het afrekenen bedenken moeder en kind zich regelmatig en ruilen de waterverf toch maar voor de sokken waarvan de goede maat niet direct te vinden is…

Vandaag beginnen de scholen. De zomervakantie voor de kinderen is voorbij. De zomer zelf niet. We mogen ons tot medio oktober nog verheugen op een dagtemperatuur van rond de 38C. We zijn er aardig aan gewend. Dagelijks vertrekt Bert in de vroege ochtend naar ‘de zaak’. Hij bedoelt natuurlijk Luna Azul. Ik luister met genoegen naar zijn verspreking. Over zijn bevlogenheid maak ik geen grapjes. Ik kijk wel uit. Hij doet fantastisch werk. Onze dame moet straks weer nieuwe wereldzeeën bevaren. In het weekend heeft Bert bovendien het Project Snelkookpan onder zijn hoede genomen.

In de koelte die La Casa biedt, werk ik op eigen wijze aan de voorbereidingen van onze komende reis. Het samenstellen van een lijst met ruilhandel in er daar één van. Die handel moet ik natuurlijk aanschaffen. Dat doe ik deze week met het opkopen van de resterende schoolbenodigdheden die nog verkrijgbaar zijn. Zo hoop ik te voorkomen dat we straks ons laatste flesje of blikje moeten ruilen voor een appel en een ei.

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Vooruitziende Blik