WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zaterdag, 08 juni 2013 06:27

Oase in de Woestijn (1)

La Paz, Baja California, Mexico

We huren een auto om het binnenland te verkennen. Op de ‘snelweg’ van La Paz naar het uiterste noorden van Baja hopen we kilometers te maken in onze zoektocht naar de tientallen missieposten die dit schiereiland rijk is. Het belooft een fraai woestijntripje te worden. De duizenden cactussen langs de weg staren ons uitdagend aan. Wat zijn ze toch mooi!

La Paz, Baja California, Mexico 2013_64  

De weg is lang, recht en saai. Na een paar uur rijden hebben we ons eerste doel nog steeds niet bereikt. Dat komt waarschijnlijk omdat we de voorgeschreven maximale snelheid niet overschrijden. Terwijl we dat toch onopgemerkt zouden kunnen doen. Er is op de weg geen hond te bekennen. Als we het agrarische centrum van Baja naderen, verbazen we ons over koeien op de weg en ingezaaide akkers. Er moet hier water zijn.

Een dag later, en een hotelovernachting rijker, geloven we onze ogen niet als we rijden tussen bloedstollende ravijnen en indrukwekkende rotspartijen. In een oase van groene rijkdom (en verval) bereiken we de eerste missiepost: San Jose de Comondu.

De volgende post is helaas een stap te ver. We hebben de afstanden op de ‘snelweg’ onderschat. We nemen de weg terug omdat er geen andere weg is. Natuurlijk zijn er wel onverharde wegen maar die zijn te grof voor onze ‘Chevy’. We overnachten in hetzelfde hotel van gisteren. Daar mogen we blij mee zijn want er is, in de rimboe, niet veel keuze.

La Paz, Baja California, Mexico 2013_61 La Paz, Baja California, Mexico 2013_62 La Paz, Baja California, Mexico 2013_70

La Paz, Baja California, Mexico 2013_73 La Paz, Baja California, Mexico 2013_65 La Paz, Baja California, Mexico 2013_63

 

Meer in deze categorie: « Water Oase in de Woestijn (2) »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Oase in de Woestijn (1)