WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 21 mei 2013 17:34

Oplopende Temperatuur

La Paz, Baja California, Mexico

In de leukste winkel -wat een ratjetoe- van La Paz koop ik een Spaanstalige glossy met een uitgebreid verslag over de troonwisseling in NL. Ik neem het tijdschrift mee naar Spaanse les. Lijkt me wel leuk om even door te nemen. De lerares rukt het tijdschrift nog net niet uit mijn handen. Als ze het eindelijk in haar bezit heeft, verdwijn ik van de aardbol. Een half uur kijk ik naar een zwijgzame wellusteling die zich vergaapt aan Maxima, prinsessen, prinsen, kroontjes en glitterjaponnen. Uit eigen belang zou ik aan dit tafereel een einde moeten maken. Ik ben er immers voor Spaanse les. Het lukt me niet. Ik vind het geweldig om te zien hoe ze geniet. De stilte wordt verbroken als ik haar het tijdschrift te leen aanbied.

De Mexicanen blijven ons bekoren. Ze zijn vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. We hebben in La Paz ook aardig onze draai gevonden. Op zaterdag na een bezoek aan de markt eten we bijvoorbeeld een heerlijke vistaco op straat bij een druk bezochte kraam. Altijd goed! En op de boulevard hebben we onze eigen hangplekken.

Dagboeken (Niet in Beeld)_4 Dagboeken (Niet in Beeld)_3 Dagboeken (Niet in Beeld)_2

Het klussen aan boord verloopt voorspoedig. De nieuwe bimini is geïnstalleerd en de verbouwde watermaker werkt perfect. De in Italië (Luna Azul is van Italiaanse afkomst) bestelde boiler is afgeleverd. Helaas is het exemplaar niet rond maar vierkant. Dat levert wat bevestigingsproblemen op. Maar, dat zal zeker goed komen.

Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_6 Dagboeken (Niet in Beeld)_5

Op de maandelijkse cruisers-rommelmarkt verzamelen we voor een leuke prijs allerlei hebbedingen. De laatste aankoop is onder andere een zeilboek over Japan en Indonesië. Mocht je op de rommelmarkt niets nuttigs vinden dan kun je als troost een broodje worst met zuurkool eten. Dat is nog nooit nodig geweest…

Dagboeken (Niet in Beeld)_7 Dagboeken (Niet in Beeld)_8 Dagboeken (Niet in Beeld)_9

De zomer staat voor de deur. We passen ons dagritme aan vanwege de oplopende temperatuur. Gelukkig zijn de meest klussen geklaard.

Meer in deze categorie: « Eerste en Laatste Keer Water »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Oplopende Temperatuur