WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zondag, 28 april 2013 17:44

Van Alles Wat

La Paz, Baja California, Mexico

‘Hoeveel cactusbladeren heb je dan in je groene smoothie gedaan?’ Mijn lerares Spaans komt niet bij van het lachen als ik de hoeveelheid met mijn handen aangeef. Ze gelooft het meteen dat ik drie dagen ziek ben geweest. Het reinigingseffect van de verse en ongekookte Nopales (cactusbladeren) was overweldigend…

Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_1

Ik weet niet waarom maar de Spaanse conversatie brengt ons op een zingend onderwerp. Alle straatverkopers kondigen hun komst aan met muziek. Het meest opvallende deuntje is het Canción de Agua. Dit Waterlied is van de drinkwaterleverancier. Ik heb hem helaas nog niet te pakken kunnen krijgen. Hij is altijd veel te snel weer voorbij. Dat is ook het geval met de ijsman. Hij heeft zijn kraam namelijk op een pittige brommer gebouwd.

De Mexicanen houden van zingen: op straat, in de bus of in een restaurant. Jong en oud doet mee. Het heeft ons verbaasd dat zelfs jongeren op een terras een traditioneel Mariachi straatorkest uitnodigen om hun samenzijn luister bij te zetten. Ze zingen dan mee op de vrolijke klanken van de muzikanten. Als de gelegenheid zich voordoet nodig ik graag een Mariachi groep uit. Je betaalt per gezongen nummer. Sinds de Spaanse taal me meer eigen wordt, versta ik ook de teksten. Die gaan meestal helemaal nergens over. Blij klinkt het wel.

Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_3 Dagboeken (Niet in Beeld)_3

Oranje is een populaire kleur in Mexico. Met gemak heb ik daarom een oranje outfit kunnen aanschaffen. Deze aankoop is bovendien een diepte-investering. Oranje kun je hier altijd dragen. Nu maar wachten op: ‘De dag die je wist dat zou komen.’ Hopelijk laat onze toch al trage wifi het niet afweten. Vanwege het tijdsverschil moeten we er heel vroeg voor uit de veren. Daar zit je dan met je iPad als baken in de nacht.  

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Van Alles Wat