WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 09 april 2013 16:59

Vijf Ontdekkingen

La Paz, Baja California, Mexico

De paasvakantie brengen we zeilend door. We kiezen voor een verkenning van de baaien en eilanden in de buurt van La Paz. Er volgen gevarieerde ontdekkingen: kiezelstranden, mangrove en rivieren, witte zandstranden, kleurrijke rotsformaties en een bizarre ontmoeting.

In één van de vijf ontdekkingen signaleren we een bekende boot. Dat kan eigenlijk niet omdat Un Bel Di onderweg is naar Panama. Een enthousiast zwaaiende crew neemt onze twijfel weg. Even later, met een fles wijn binnen handbereik, luisteren we op het strand naar hun verhaal over het verliezen van de kiel, huizenhoge golven en loslatende verstagingen waardoor het omvallen van de mast wel erg dichtbij kwam. Ze zijn onderweg naar het vasteland waar de boot gerepareerd moet worden. Een triest einde van hun tocht. Het is nog maar de vraag of ze een herkansing krijgen…

Na een paar dagen zeilen is Luna Azul in topconditie. Alle lijnen zijn weer soepel en de zeilen waaien wit omdat het woestijnzand in de wind verdwijnt. We besluiten onze vakantie in de baai van een oude bekende: het vissersdorpje Evaristo. Het dorpje heeft een restaurant dat onlangs is ‘gerenoveerd’. Onze reservering moeten we helaas ongedaan maken door een krachtige wind die opeens opsteekt en onze trip terug naar La Paz ernstig kan belemmeren.

De paasvakantie eindigt in een ‘danssalon’. We liggen voor anker bij het centrum van La Paz. Hier moeten we wachten op hoogwater omdat we anders de thuishaven van Luna Azul niet kunnen bereiken. Er volgt een onrustige nacht. De stroming en de wind werken elkaar tegen. Luna Azul draait rond het anker. We maken kennis met een lokaal fenomeen: de La Paz Wals. Ik zou het liever een tango noemen.

La Paz, Baja California, Mexico 2013_42 La Paz, Baja California, Mexico 2013_44 La Paz, Baja California, Mexico 2013_47

La Paz, Baja California, Mexico 2013_49 La Paz, Baja California, Mexico 2013_50 La Paz, Baja California, Mexico 2013_46

La Paz, Baja California, Mexico 2013_45 La Paz, Baja California, Mexico 2013_48 La Paz, Baja California, Mexico 2013_43

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Vijf Ontdekkingen