WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 18 maart 2013 04:08

Tussen Land en Zee

La Paz, Baja California, Mexico

De baai van La Paz is het kloppend hart van de zeilers. De boten liggen hier voor anker in de buurt van Marina La Paz. Natuurlijk kun je in de bescherming van de Marina zelf liggen maar dat tikt financieel behoorlijk aan. Ankeren kost niets. Als de harde wind uit het noorden blaast is het ankeren in de baai soms een probleem. Je kunt in deze situatie maar beter aan boord blijven. Mocht je toch een weekje zonder boot weg willen, dan is het raadzaam om één van de BoatSitters te zoeken. Ze verrichten hun werk al bootoppasser gratis omdat het dakloze zeilers zijn.

Meestal gaat het om zeilers die aan lagerwal zijn geraakt. Ze kochten een (te) dure boot en hebben de onderhoudskosten niet meer onder controle. Een ander heeft het bezit op de klippen gevaren. Het huis ligt dan als een wrak op het strand. In alle gevallen leven de La Paz zeilers mee met het slachtoffer. Het schip en de inboedel worden verkocht op een veiling of op een rommelmarkt. Deze activiteiten worden druk bezocht. Je kunt er altijd wel iets op de kop tikken: van een lier tot een bijboot. In ieder mens, dus ook in een zeiler, kan een aasgier schuilen.

Soms gebeurt het dat iemand, na jaren van bikkelen, eindelijk zijn zelf gebouwde droomboot voltooit en dan plotseling dood gaat. Vandaag zijn twintig zeilboten uitgevaren om de as te verstrooien van hun dierbare vriend. Ze koersen naar zijn lievelingsbaai gelegen tussen land en zee. Daar is nergens een aasgier te bekennen.

La Paz, Baja Cailifornia, Mexico 2013_39 La Paz, Baja Cailifornia, Mexico 2013_40 La Paz, Baja Cailifornia, Mexico 2013_41

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Tussen Land en Zee