WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 11 maart 2013 06:43

Onbewoonbaar verklaard

La Paz, Baja California, Mexico

Ons besluit om de Pacific te bezeilen heeft vergaande gevolgen. Bert gaat meteen voortvarend aan het werk.

La Paz, Baja California, Mexico 2013_37            La Paz, Baja California, Mexico 2013_38

De niet functioneerde watermaker wordt gesloopt. Alle nog bruikbare onderdelen zijn momenteel op transport naar de leverancier in de VS. Daar maken ze er hopelijk weer wat moois van. Hij koopt een fiets omdat Luna Azul nog steeds in een marina buiten het centrum van La Paz ligt. De vanwege roest lekkende boiler staat klaar om gelast te worden. Ook aan de motorlekkage zal binnenkort een einde komen. Bert gaat bovendien regelmatig de mast in. Daarbij wordt hij bijgestaan door buurman Ted uit New York. Bert helpt vervolgens Ted weer de lucht in. Een perfect staaltje van teamwerk. Daar kan ik me beter maar niet mee bemoeien.

Vanwege al dat mannenwerk heb ik voor de zekerheid het interieur van Luna Azul veilig gesteld en is ze voorlopig onbewoonbaar verklaard.

Omdat ik weet dat ik straks weer in volle actie moet komen voor de ‘finishing touch’ (niet te onderschatten), geniet ik met volle teugen van Mexico, mijn werk en ons tijdelijk huis. Tussen de bedrijven door ben ik begonnen met een routeplanning voor straks in de Pacific.

La Paz, Baja California, Mexico 2013_35La Paz, Baja California, Mexico 2013_36    

Volgende maand hopen we de zeilen weer te kunnen hijsen voor een nadere verkenning van de Zee van Cortes. Alaska blijft een heet hangijzer.

Meer in deze categorie: « Hotel California Tussen Land en Zee »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Onbewoonbaar verklaard