WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

donderdag, 21 februari 2013 05:05

Walvissen Spotten

La Paz, Baja California, Mexico

Omdat we, tot nu toe, walvissen alleen vanaf een afstand hebben gezien, gaan we naar de Magdalena Baai aan de Stille Oceaan kant van Baja California voor een kennismaking met de grijze walvissen. Weten we in ieder geval (ongeveer) wat ons te wachten staat als ze in ons vaarwater zitten.

De grijze walvis leeft in de wateren van Alaska en Siberië. In de herfst, als het water daar te koud wordt, vertrekken ze naar de kust van Baja California. Een reis van zeker 8000 km. In de Magdalena Baai baren ze jaarlijks 900 kalveren. Daarom, zo zeggen ze hier, zijn ze voor 100% van Mexicaanse afkomst. De ‘kleintjes’ hebben bij de geboorte een lengte van drie meter. Pa en Ma kunnen ieder wel zestien meter lang worden en 30.000 kilo wegen. Daarbij valt Luna Azul in het niet. Zeker als er een gezin langs komt.

De grijze walvissen zijn erg aardig. Ze vinden het maar wat leuk om in de buurt van de bootjes te komen waarmee ze benaderd worden. Je kunt ze zelfs aaien, mocht je daar behoefte aan hebben. Mooi zijn ze niet. Dat is jammer. Je schrikt je rot als je er een ziet. Ze zijn lief voor hun nageslacht. We zijn zelfs getuigen van een moederlijke knuffel. Daar heb ik geen foto van. De grijze walvis duikt snel onder en blijft daar dan ook even. Maximaal een uurtje schijnt normaal te zijn. Daar heb ik niets op tegen.

Volgende maand beginnen ze trouwens aan hun noordelijke terugreis.

LaPaz, Baja California, Mexico 2013_13 LaPaz, Baja California, Mexico 2013_14 LaPaz, Baja California, Mexico 2013_15

LaPaz, Baja California, Mexico 2013_16 LaPaz, Baja California, Mexico 2013_18 LaPaz, Baja California, Mexico 2013_17

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Walvissen Spotten