WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 15 januari 2013 05:10

Plakband, Pindakaas & Kaas

La Paz, Baja California, Mexico

Ons bezoek aan NL begint met een uitje naar België. In maanden en maanden niet zoveel regen gezien. Samen met Casper maken we een stedentripje van Maastricht, via Namur naar Brugge. We genieten van de Bourgondische keuken, ruiken de chocolade van Mexico, en kijken ‘first class’ naar Skyfall. In de raadszaal van het stadhuis van Brugge ben ik zelfs even de kapitein van de stad.

Dagboeken (Niet in Beeld)_3 Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_4

Dagboeken (Niet in Beeld)_5 Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_6

Na deze korte vakantie naar NL voor werk-, vrienden- en familiebezoek. Omdat we ‘homeless’ zijn, leven we uit de koffers. Vanzelfsprekend stoppen we daar bij vertrek ook weer alles in. In Parijs is Bert zijn pot pindakaas en zijn rolletje plakband al kwijt. Dat schijnt niet in je handbagage te horen. Vreemd? Schiphol, onze vertrekbasis, heeft er geen problemen mee. Wat doen ze in Frankrijk eigenlijk met pindakaas en plakband?

In Mexico Stad wordt mijn bagage voor de allereerste keer in mijn leven grondig onderzocht. De douanier blijft maar vragen of ik levensmiddelen bij me heb. Ik doe net alsof ik hem niet versta. Hij haalt alles overhoop en kijkt vragend naar de houten tulpen, de gasbranders, telltales, slangkoppelingsstukken en een gasslang. Tussendoor blijft hij maar vragen naar levensmiddelen. Nog even graaien en hij heeft een kaas te pakken. Ik ben hem voor, en vertel dat ik kaas bij me heb. Geen gewone kaas maar Hollandse kaas: een cadeautje voor onze Mexicaanse vrienden(?). Hij zoekt verder en vindt de ronde schoonheid met een rood, wit en blauw strikje. ‘Natuurlijk mag dat’, zegt hij lachend zoals alleen een Mexicaan dat kan. Daarna helpt hij bij het inpakken van mijn tas. Dat valt niet mee. De chaos is groot.

Bert heeft bij de douane mazzel met de rompreiniger (bestemd voor Luna Azul, dit om misverstanden te voorkomen) bestaande uit een stalen constructie (lijkende op ski’s) en twee zachte ‘bommenwerpers’.

Luna Azul ziet er bij aankomst perfect uit. De zon schijnt. We zijn thuis!

Meer in deze categorie: « Adios 2012 Winter in La Paz »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Plakband, Pindakaas & Kaas