WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zondag, 18 november 2012 19:03

Nooit Meer Huilen

Puerto Escondido, Baja California, Mexico

Op onze zuidelijke route komen we steeds meer bekenden tegen. Na alle verlaten baaitjes is dat weer erg gezellig. Zo zien we ook Brenda terug. Als ik haar naam roep, terwijl we voorbij varen, reageert ze enthousiast met: Hey Miss Hurricane! Later blijkt dat iemand tegen haar gezegd heeft dat ik Marion heet (ons visitekaartje was het bewijs) en geen Miriam.

In de kleine cruiserswereld probeer ik van mijn bijnaam af te komen. Ik ben dus aardig aan het netwerken, zo ook op een zaterdagavond BBQ in Lupe’s restaurant in Playa Santispac. We mogen zelfs de auto van de eigenaar lenen.

Het kost ons moeite om afscheid te nemen van de charme van Santispac. Gelukkig ligt er weer wat moois in het vaarwater: Caleta Juanico. Een favoriete bestemming voor veel zeilers. In een van de weinige bomen die Baja California rijk is, laten de bezoekers een herinnering aan hun bezoek achter. Dat levert een interessante ‘kerstboom’ op. We verrijken de boom met een Nederlandse melkboer.

Juanico heeft mooie stranden, fraaie rotspartijen, uitdagende wandelroutes, veel vissen en Apache Tranen. Apache Tranen zijn zwarte, glanzende stenen van vulkanisch glas. Een bijbehorende legende vertelt dat de stenen de (versteende) tranen zijn van de Apache indianen die in Arizona (1870) verslagen zijn door de Amerikanen. Iedereen die een steentje bij zich draagt, hoeft nooit meer te huilen. Dat lijkt me nou eens een leuk cadeautje voor iedereen die ons lief is.

Als je goed kijkt, liggen de Apache Tranen in Juanica voor het oprapen. Na een aardige beklimming en grondbaggerend mag het resultaat er best wezen. De bodem van de boodschappentas is bedekt met een laagje glanzend zwart.

Het niet functioneren van onze watermaker, breekt ons op. De watertank dreigt leeg te raken. Daarom zijn we nu in Puerto Escondido waar de watertank gevuld is. We kunnen weer vooruit. Ware het niet dat we voor anker liggen tussen aangenaam gezelschap.

Baja California, Mexico 2012_1 Baja California, Mexico 2012_2 Baja California, Mexico 2012_3

Baja California, Mexico 2012_4 Baja California, Mexico 2012_5 Baja California, Mexico 2012_8

Baja California, Mexico 2012_7

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Nooit Meer Huilen