WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

donderdag, 20 oktober 2016 07:01

Maandag

Manly, Brisbane, Australië

We laten Rivergate Marina achter ons voor een weekend cruisen en ankeren op de rivier van Brisbane. Het beloven zonnige dagen te worden volgens de weerberichten. Daar kun je hier de klok op gelijk zetten.

De tocht is bijzonder mooi en er valt veel te beleven. Cityhoppers, motorboten in allerlei varianten, waterscooters en partyboten passeren. We varen onder de oude brug door, bewonderen de imposante bebouwing en de fraaie appartementen aan de waterkant waar de bomen paarse bloesem dragen. We vinden een gezellige ankerplaats met uitzicht op een langgerekt park en in de avond op de verlichte stad.

Vanwege de ‘Hard Wind Warning’ met onweer, gaan we maandagochtend om 6.00 uur ankerop. Dan zijn we voordat de wind aantrekt in Manly waar we een plaats hebben gereserveerd in een marina. Het is de hoogste tijd om de gelekte diesel uit de bilge te verwijderen. Tegen deze smerige klus zien we erg op. De diesel, in de buik van de boot, is verspreid over vrijwel de hele lengte van Luna Azul. Vijfentwintig liter voeren we uiteindelijk af.

Een zeilmaker komt langs voor de reparatie van scheuren in de genua en fok. Zelfs een Australische expert krijgt de koelkast, die het een paar weken geleden weer liet afweten, (nog) niet aan de praat. Gelukkig wel de vrieskist die we ook als koeling kunnen gebruiken.

Op loopafstand van de marina zijn winkels, restaurants en een riant zwembad. Voor het oversteken van de weg bestudeer ik bij het zebrapad een bord met aanwijzingen over hoe dat veilig moet gebeuren. Op mijn weg naar de supermarkt volgen meer borden met ‘Warning’. Nooit gedacht dat Australië zo onveilig zou zijn. Wel fijn dat ik ‘Healthy’ teenslippers kan kopen en dat ik eindelijk een apotheek vind die een volle zak met verlopen medicijnen accepteert. Deze zak heeft een wereldreis achter de rug en is al die tijd een blok aan mijn been geweest. Kortom een goed begin van de week.

Onderweg naar Australie 2016_129 Onderweg naar Australie 2016_131 Onderweg naar Australie 2016_132

Onderweg naar Australie 2016_133 Onderweg naar Australie 2016_134 Onderweg naar Australie 2016_130

 

Meer in deze categorie: « Contrasten Pitstop »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Maandag