WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

donderdag, 06 oktober 2016 05:05

Tabee zuidelijke Stille Oceaan

We nemen, na een fantastische en onvergetelijke tijd, afscheid van de zuidelijke Stille Oceaan. De landverkenning van Noumea en omgeving was een mooi en bizar sluitstuk. Foto's en details volgen als we weer internet hebben. Afgelopen zondag zijn we uit de marina vertrokken met de bedoeling om die dag ook te beginnen aan de oversteek naar Brisbane. De weerberichten, die we in de vroege ochtend via de radio en online ophalen, gooien roet in het eten. Een onverwachte depressie met tegenwind.

We zijn uitgeklaard en moeten de marina verlaten. We zoeken ons heil in een afgelegen baai. LaDotje blijft ingepakt op het dek liggen. We mogen officieel toch niet meer aan land. Dat verbod zouden we kunnen negeren ware het niet dat we opzien tegen een nieuwe inpakklus. We hebben geen internet en moeten het doen met de weerberichten die we via de radio ontvangen. Daarnaast houden we contact met twee Australische zeilers, ze liggen nog in de marina, die jaarlijks de oversteek Brisbane maken. We zeilen morgenvroeg samen uit.

We gokken op 150 mijl per etmaal. Of dat gaat lukken is te zien op de positieknop en in de dagboeken. Het land dat we verlaten en het land dat we hopen te bereiken kan ik niet juist spellen als ik per radio verzend. De laatste e breekt namelijk de tekst af.

Dit bericht is verzonden via de radio op woensdag 5-10-2016 om 19.00 uur (lokale tijd). Luna Azul onderweg naar Brisbane in Down Under. Nog 800 mijl te gaan.
Meer in deze categorie: « Contrasten Bubbels in Brisbane »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Tabee zuidelijke Stille Oceaan