WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zondag, 18 september 2016 00:55

La Douce France

Port Moselle, Noumea, Nieuw-Caledonië

Ondanks ons weloverwogen besluit balen we als we langs het eiland Tanna in Vanuatu zeilen. De rokende vulkaan, die we zouden bezoeken, blijft nog lang in zicht. We verzetten de bakens en maken plannen voor Noumea: La Douce France in de Stille Oceaan. We verheugen ons alvast op le pain et le vin.

Port Moselle is na de vermoeiende oversteek een cadeau. De marina beschikt over alle comfort waarvan we de afgelopen dagen droomden. Na zes maanden koud douchen, nemen we bij aankomst meteen een warme. Misschien niet zo gezond, maar wel erg lekker. Op het terras drinken we wijn en bier, we slenteren over de weelderige markt, lopen over de steigers, bekijken boten, en maken een (weer)praatje met Jan en alleman. We slapen uitstekend in een niet bewegend bed en laten de was doen. Luna Azul verwennen we met een douche van veel zoet water. We zijn trots op haar. Ze heeft in zware omstandigheden fantastisch gezeild.

‘How long do you stay here?’, vraagt de Australische buurman. Hij staat op het punt om zijn vrouw naar het vliegveld te brengen. Samen met een vriend zal hij de oversteek naar Brisbane moeten maken

‘Till we are back to normal people’, is het enige antwoord dat ik kan bedenken.

Onderweg naar Australie 2016_113 Onderweg naar Australie 2016_112 Onderweg naar Australie 2016_114

 

Meer in deze categorie: « Weer de Wind Contrasten »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken La Douce France