WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 14 september 2016 02:22

Koerswijziging

Liever vertrek ik niet op een vrijdag. Dat schijnt namelijk ongeluk te brengen. Helaas kan het nu niet anders omdat het weerbeeld richting Vanuatu er voor de komende vier dagen goed uitziet. Daarna wordt het slechter. Vier dagen moet voldoende zijn. We vertrekken uit Fiji.

Al spoedig neemt de wind toe tot ruim 35 knopen. Dat kan niet lang duren volgens de weerbronnen. Ze blijven ons verrassen met hun voorspellingen die regelmatig niet uitkomen. De wind wijkt niet en blijft waaien met 35 knopen. Gelukkig is de windrichting (zuidoost) prima. Met weinig zeil zit de vaart er goed in en dat blijft zo. Het is wel oncomfortabel en onrustig aan boord. De nachten zijn lang.

Dertig mijl voor onze beoogde bestemming: het eiland Tanna in Vanuatu, moeten we concluderen dat de twee beschikbare ankerplaatsen niet genoeg bescherming bieden bij deze wind die maar nauwelijks afneemt. We wijzigen de koers en zeilen naar Noumea in Nieuw-Caledonië.

Dit bericht is verzonden via de radio op dinsdag 13-09-2016 om 17.00 uur (lokale tijd). Luna Azul onderweg naar Nieuw-Caledonië. Nog 112 mijl te gaan.

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Koerswijziging