WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 29 augustus 2016 02:45

Wat gaat het worden?

Lautoka, Viti Levu, Fiji

‘Twee jaar is zelfs niet voldoende om de ruim 300 eilanden van Fiji te verkennen. We hebben nog maar twee weken hier en moeten een keuze maken.’ Bert gooit het in ‘de groep’. Wat gaat het worden? Ik zou het niet weten.

Onze vertrekdag uit Savusavu is uitgeroepen tot een nationale feestdag. De Fijianen vieren de thuiskomst van het gouden rugbyteam.

We maken van deze redelijk onbewolkte dag gebruik om verderop ons heil te zoeken. Het vochtige weer van de afgelopen tijd heeft Luna Azul geen goed gedaan; zelfs ons bed is extreem klam.

Onze eerste ankerplaats bij Makogai maakt een troosteloze indruk. Dat is niet verwonderlijk omdat het eiland begin dit jaar is getroffen door de cycloon Winston.

Onderweg naar Australie 2016_102 Onderweg naar Australie 2016_104 Onderweg naar Australie 2016_103

Als we vervolgens verder zeilen in perfecte omstandigheden, langs prachtige eilanden en in vaarwater omgeven door langgerekte koraalriffen maken we ons niet meer druk over waarheen de weg leidt.

Dat doen we pas als we aankomen in Lautoka; na Suva de grootste stad van Fiji. Bert vindt de stad op een plaats in India lijken. Dat kan ik niet beamen omdat ik daar nooit ben geweest. Interessant is deze mengelmoes van culturen wel. Dat vinden we zo boeiend dat de keuze snel is gemaakt. We kiezen niet voor een nieuw eiland maar voor de stad.

Daarom liggen we nu, met toestemming van de havenmeester, voor anker in de containerhaven onder de rook van een suikerrietfabriek waarvan de schoorsteen niet zou hebben misstaan op het DSM-terrein van weleer.

Toch liever een verhaal en foto’s over een afgelegen atol? Lees dan mijn artikel over Palmerston in Zilt Magazine 125:

https://issuu.com/ziltmagazine/docs/zilt125/92

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Wat gaat het worden?