WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 16 augustus 2016 23:34

Curry, Goud en Accu’s

Savusavu, Fiji

Onze aankomst vieren we samen met collega’s in het eenvoudige clubgebouw van WaiTui marina. Ruim dertig procent van de bevolking van Fiji is afkomstig uit India. Daarom eten we van een curry-buffet. We eten, praten, drinken, zingen en lachen. Het is een avond die we ons lang zullen herinneren.

De volgende dag trekt het beloofde front over. Hevige regenval vult de watertank. Tevreden luisteren we naar het gekletter. Daarna wordt het iets minder leuk. De regen stopt niet meer. Tussen de buien door bezoeken we het gezellige en rommelige Savusavu. Fiji heeft, wat onze eerste indruk betreft, vrijwel geen overeenkomsten met de andere Polynesische landen die we bezochten.

Bescheiden viert de bevolking de gouden overwinning van het rugbyteam. Het is de eerste medaille die ooit in deze regio is gewonnen tijdens Olympische spelen. Natuurlijk zijn ze wel trots. Het lokale bier: ‘Fiji Gold’, vindt gretig aftrek.

Inmiddels hebben ook de zes loodzware accu’s van Luna Azul het loodje gelegd. We bestellen nieuwe in de hoofdstad Suva. Ze worden per ferry geleverd en zijn momenteel operationeel. In Tonga heeft Bert in een ijzerwarenwinkel een grote dynamo voor de generator gevonden die hier passend is gemaakt en werkt! De koelkast draait weer. Hopelijk zijn de energieproblemen verleden tijd.

We kunnen vanwege het weer niet vertrekken voor een verkenning van de eilanden. De regen zorgt voor slecht zicht en dat is ronduit gevaarlijk omdat we nog aardig wat koraalhobbels moeten nemen.

Onderweg naar Australie 2016_100 Onderweg naar Australie 2016_98 Onderweg naar Australie 2016_101

Onderweg naar Australie 2016_97 Onderweg naar Australie 2016_99 Onderweg naar Australie 2016_96

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Curry, Goud en Accu’s