WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

vrijdag, 08 juli 2016 22:52

Straatleven voorbij

Neiafu, Vava’u archipel, Tonga

‘Hoor ik nou een varken?’ Casper, in NL, vraagt het hoogst verbaasd tijdens het skypen op de veranda van ons tijdelijk woonadres. We beschrijven het straatleven in Neiafu, dat gedomineerd wordt door knorrende varkens met vrolijke krulstaartjes. Ze zijn niet te vergelijken met de armzalige straatkippen die we in Frans Polynesië zagen. De varkens zijn, tegen beter weten in, erg trouw. Na een dag in vrijheid baggeren, komen ze iedere avond, gewoon weer thuis.

De hele dag klinkt er overal muziek uit de jaren ’60 en ’70. Ik ben terug in mijn hippietijd. Ook mijn afkomst wordt niet vergeten. De dagelijkse topper is: Mississippi, van de Limburgse band Pussycat. En dat op een eiland in de Stille Oceaan waar niemand weet waar de Mississippi stroomt.

De flashback gaat veel verder door de horecagelegenheden: BellaVista, Mango en Tropicana. De laatste is een internetcafé met volkoren broodjes, en dagelijks wisselende wachtwoorden voor je laptop: needhelp, homesick en awesomewife.

Het leven en de markt in het stadje zijn kleurrijk en bruisend. Ik verveel me geen moment. Bert ook niet. Hij heeft een fiets gehuurd voor het dagelijks bezoek aan Luna Azul. Daar is altijd wel iets te doen.

Twee weken geniet ik volop van het straatleven. Dat is nu geëindigd. Na lang wachten, niemand heeft hier haast, zijn de onderdelen gearriveerd en geïnstalleerd. Achteraf gezien was het waarschijnlijk goedkoper geweest als we ze zelf (met een vliegticket) in Nieuw-Zeeland hadden opgehaald. 

Na het nemen van een laatste hobbel: mijn ladderprobleem, zijn we weer terug aan boord. We lopen niet vol, dus alles is weer in orde. Tijd voor een verkenning van de Vava’u eilanden.

Onderweg naar australie 2016_64 Onderweg naar australie 2016_65 Onderweg naar australie 2016_66

Onderweg naar australie 2016_67 Onderweg naar australie 2016_68 Onderweg naar australie 2016_69

Onderweg naar australie 2016_70 Onderweg naar australie 2016_71

 

Meer in deze categorie: « Koningsdag Trouble in Paradise (2) »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Straatleven voorbij