WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 05 juli 2016 02:27

Koningsdag

Neiafu, Vava’u archipel, Tonga

Tonga is het enige koninkrijk in de Stille Zuidzee. Koning Tupou VI viert zijn verjaardag op 4 juli, de dag van zijn kroning. Helaas vindt het feest alleen plaats in de hoofdstad Nuku’alofa. Het land is te arm om op grote schaal festiviteiten te organiseren. Overigens is de kroning van Tupou VI twee jaar uitgesteld door geldgebrek.

Ter ere van zijn verjaardag mag de koning een nieuwe wet invoeren. De meest recente is onlangs geïntroduceerd. Op zondag, een rustdag, moeten onder andere restaurants gesloten zijn. Lekker handig; deze wet invoeren aan het begin van het hoogseizoen. Daar wordt dan ook veel over gepraat.

De plaatselijke jachtclub en restaurant Mango slaan op koningsdag (gelukkig een maandag) de commerciële handen ineen en organiseren, tegen borreltijd, een regatta. Aan deze zeilwedstrijd kunnen we helaas niet meedoen. Ook niet aan de vlaggetjeswedstrijd. Luna Azul staat nog steeds droog. Noodgedwongen nemen we daarom plaats op het terras met uitzicht over de baai. We bekijken de schepen die met gastenvlaggetjes zijn uitgedost. ‘Deze wedstrijd hadden we met vlag en wimpel gewonnen. We hebben in dit gezelschap namelijk de meeste gastenvlaggen aan boord.’ Bert begint met tellen en geeft me gelijk. Het is een schrale troost. We winnen geen pizza.

De prijsuitreiking gaat samen met een bbq. Het feest kan beginnen als de piraten, matrozen en zeemeerminnen binnen zijn.

‘Waar is mijn Neptunus-outfit eigenlijk gebleven?’, vraagt Bert. Ik zou het echt niet weten...

 Onderweg naar Australie 2016_62 Onderweg naar Australie 2016_63 Onderweg naar Australie 2016_61

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Koningsdag