WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 17 april 2012 00:00

Verborgen haven

Puerto Escondido, Baja California, Mexico

Baja California, Mexico 2012_1De boerenmarkt op een stoffige woestijnvlakte zou een prachtig filmdecor kunnen zijn. De veelzijdige handel wordt voor een groot deel uit de achterbak van een pick-up verkocht. Alles is er te koop: van wilde spinazie, asperges, sinaasappels, kleding, keukengerei tot autobanden. Deze weekmarkt hoort bij het stadje Loreto.

Loreto ligt 25 km verwijderd van Puerto Escondido waar we, met vele anderen, voor anker liggen. Puerto Escondido (verborgen haven) is een perfecte schuilplaats voor harde wind en zelfs orkanen. Ook wij zoeken hier voor een paar dagen onze toevlucht omdat de noordelijke wind wel erg pittig tegen waait.

Na alle verlaten baaien en stranden genieten we hier van het restaurant, het supermarktje en van onbeperkt internet. Volgend seizoen hopen we trouwens in het bezit te zijn van de satelliettelefoon die Bert voor zijn verjaardag van vrienden en familie heeft gekregen. De tijd was te krap om deze voor ons vertrek in 1011 te kopen.

Als de wind weer redelijk meezit, zeilen we verder naar het noorden om in Santa Rosalia over te steken naar het vaste land van Baja California.

Baja California, Mexico 2012_3 Baja California, Mexico 2012_2

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Verborgen haven