WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 13 april 2016 02:27

Vinaigrette Sur Le Bateau

Raiatea, Frans Polynesië

In de kleine marina Carenage wordt hard gewerkt. Van de vroege ochtend tot de zonsondergang. Het monotone geluid van de schuurmachines begint te irriteren. Nergens klinkt een leuk muziekje. Alles draait om het werk. Iedereen is gefocust op een spoedig vertrek. Weg uit dit aftandse hol waar de zon genadeloos brandt.

Ook aan boord van Luna Azul is het niet anders. Met onze zweetdruppels kunnen we emmers vullen. De NL- winterkilo’s verdwijnen als sneeuw voor de zon. Gelukkig is er meer goed nieuws. Het einde is in zicht.

Luna Azul is weer opgetuigd en heeft haar zeilen terug. Deze laatste grote klus hebben we geklaard in de windstilte van de dageraad. Over een paar dagen hopen we de marina te verlaten voor een testvaart. Alles moet natuurlijk perfect functioneren voor we aan een nieuw avontuur beginnen.

De Franse buurvrouw houdt wel van een praatje en van koken. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgt tussen de bootwerkzaamheden. Twee opeenvolgende avonden ontvangt ze vrienden voor een etentje. Ze zal wel een goed gevulde vriezer hebben. Als we gevloerd in de kuip liggen, luisteren we naar het gebabbel. Ze heeft het hoogste woord. Ik krijg de slappe lach als ik haar bij het dessert hoor zeggen: Vinaigrette sur le bateau. Dat moet een Franse versie zijn van ‘kers op de taart’. Helaas missen we wat die vinaigrette bij de buren precies is.

Als we even later weer door een forse regenbui worden overvallen, is onze vinaigrette sur le bateau duidelijk. Dat is de bimini waarop vier zonnepanelen en een wateropvangsysteem zijn bevestigd. Het regenwater stroomt de watertanks binnen en bovendien beschermt de bimini ons tegen de zon. We hebben geen walstroom nodig en hoeven ook geen water uit de kraan ven de marina te tappen. En dat laatste is maar goed ook. In dit water zitten toevoegingen die niet goed zijn voor de watermaker omdat we het apparaat moeten spoelen met water uit de tanks.

Het kadewater is een soort van vinaigrette, maar dan anders.

Onderweg naar Australie 2016_7 Onderweg naar Australie 2016_8 Onderweg naar Australie 2016_9

 

Meer in deze categorie: « Een Mooie Plons Een Slimme Meid »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Vinaigrette Sur Le Bateau