WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 05 april 2016 04:03

Een Mooie Plons

Raiatea, Frans Polynesië

Geheel volgens plan rijdt de tractor voor die Luna Azul naar het water moet brengen. Nou ja, geheel? Twee uur later, maar dat is hier een echt mazzeltje. We zijn aan boord als de mannen aan het werk gaan. Vanuit de hoogte zien we dat Luna Azul eerst moet keren op de doorgaande weg. Een verkeersregelaar zorgt voor een vlekkeloos verloop. Het is de eerste keer dat ze op een weg rijdt. Leuk om te zien. Daarna ga ik naar binnen. Ben niet zo dol op dit soort taferelen. Trouwens de mannen die het moeten doen kunnen bogen op 30 jaar ervaring. Daar heb ik niets aan toe te voegen.

Behalve dan op het moment dat we het water naderen. De duikers hebben lijnen nodig. Laat het aangeven daarvan nou juist een van mijn specialiteiten zijn. Alles is daarna simpel. De motor start zonder problemen en een uurtje later ligt onze madame riant in het water. Niet helemaal natuurlijk, alleen de kiel. Dit om misverstanden te voorkomen.

Binnen ziet ze er stralend uit. Ze is zes maanden goed verzorgd door Cathy zodat vocht en schimmels zijn voorkomen. We verlossen eerst LaDotje uit haar strakke regenpak. Als snel dobbert ze opgetogen naast Luna Azul. Het grove werk kan beginnen. Controleren, repareren en installeren. Lang droogstaan voor een boot is verre van goed.

Met een mooie plons hebben we nog lang niet ons doel bereikt.

onderweg naar australie 2016_4 onderweg naar australie 2016_5 onderweg naar australie 2016_6

 

 

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Een Mooie Plons